Русия е започнала да покрива ядрените си бомбардировачи Ту-95 с

...
Русия е започнала да покрива ядрените си бомбардировачи Ту-95 с
Коментари Харесай

В опит да ги защити: Русия прикрива ядрените си бомбардировачи с гуми

Русия е почнала да покрива нуклеарните си бомбардировачи Ту-95 с автомобилни гуми в опит да ги отбрани от украински безпилотни самолети, твърди Daily Mail.

Сателитни фотоси демонстрират по какъв начин ударните самолети " Мечка " във военновъздушната база Енгелс-2 в Саратовска област са украсени с гуми.

Базата беше изумена от украински безпилотни самолети при два удара през декември, след което Владимир Путин беше заставен да реалокира някои стратегически бомбардировачи Ту-95 в други въздушни бази.

Russia covers its nuclear bombers with TYRES in bid to protect them from Ukrainian drones
— WhatsNew2Day (@whatsn2day)
Самолетите са основна част от неговите нуклеарни ударни сили, само че бяха употребявани за нанасяне на провали на Украйна с стандартни оръжия по време на актуалната война.

Макар че повода за покриването на крилата и част от горната част на фюзелажа по този метод не е изцяло ясна, най-вероятната доктрина е, че автомобилните гуми са употребявани за отбрана на скъпите бомбардировачи от офанзиви, осъществявани с безпилотни самолети камикадзе - се споделя в отчет в уеб страницата The Aviationist.



Целта може да е да се всмуква ударът на безпилотни самолети или да се защитят резервоарите за гориво на големите самолети.

Този ход идва след два неотдавнашни хипотетични украински удара по съветски военни самолети.

При единия от тях, в Псков, четири транспортни самолета Ил-76 бяха извадени от строя.

Отделно от това Киев твърди, че е развалил четири изтребителя Су-30, един изтребител МиГ-29, две системи за противовъздушна защита с непосредствен обхват Панцир-С1 и радар, обвързван с ракетна система земя-въздух с огромен обхват С-300, при удар в Курск с въздушни безпилотни самолети, направени от картон.

Експертите обаче слагат под въпрос успеваемостта на тактиката с гумите.

Гумите не покриват изцяло крилата и тялото, тъй че украинските дронове към момента биха могли да нанесат вреди.

" Дронът може да бъде ориентиран да се взриви под повърхността на крилото и въпреки всичко да аргументи цялостна загуба на самолета ", се споделя в отчета.

" Не на последно място, гумите са запалими, макар че се нуждаят от висока температура, с цел да изгорят ", излиза наяве от отчета.

Russia covers its nuclear bombers with TYRES in bid to protect them from Ukrainian drones | Daily Mail Online
— Jackie Rogers (@JacquiRogers2)
" Когато обаче съхранявате доста гуми на едно и също място и има условия за горене, те могат да се трансфорат в заплаха ", сочи отчетът.

" Когато гумите се възпламенят, те горят с интензивна топлота и отделят нездравословен пушек ".

В Енгелс-2 се намират 121-ви и 184-ти тежък бомбардировъчен авиационен полк, които експлоатират надлежно стратегическите бомбардировачи Ту-160М " Блекджек " и Ту-95М " Мечка " на съветските въздушно-космически сили.

Базата е употребена за доста от въздушните удари на Москва със смъртоносните крилати ракети Х-101.

Тя се намира на към 435 благи (700 километра) от украинската граница.

В Енгел-2 са видяни до осем Ту-95 и четири Ту-160М.

На 5 декември Украйна удря базата, повреждайки два Ту-95, а на 26 декември има повторна офанзива, която предизвиква гибелта на трима съветски офицери.

Ту-95 са единствените в света нуклеарни бомбардировачи с витлови мотори.

Първият им полет е отпреди 70 години, само че остават неразделна част от съветския нуклеарен боеприпас.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР