Русия е замразила активите на опозиционния политик Алексей Навални. Това

...
Русия е замразила активите на опозиционния политик Алексей Навални. Това
Коментари Харесай

Навални: Бил съм отровен, но били германците, а Русия не разработвала Новичок

Русия е замразила активите на опозиционния политик Алексей Навални. Това бе обявено от неговата говорителка Кира Ярмиш. По думите ѝ, заповедта за това е била издадена още в края на август - тогава Навални към момента беше в кома и се лекуваше в берлинската клиника " Шарите ".

Банковите сметки на Навални са били замразени, а апартаментът му в Москва е запориран по правосъден иск. На опозиционния политик му е разрешено да живее в този апартамент след завръщането си от Германия, само че не може да го " продава, подарява или ипотекира ", сподели още Ярмиш. Според нея това е следващият отрицателен образец за дейностите на съветския съд.

Руските управляващи от дълго време подхващат дейности против Навални, сътрудниците му и неговия Фонд за битка против корупцията. През 2019 година неговата фондация бе наказана да изплати 88 милиона рубли (около 983 000 евро). Причината: изказванията на Фонда, че компания снабдител на храни за учебните заведения в Москва е наложила монопол в сектора и предлага нездравословни за здравето храни. Според следствията на Фонда за битка против корупцията, въпросната компания е обвързвана с милиардера Евгений Пригожин, който в предишното е бил готвач на президента Владимир Путин.

За да избегне паричното наказване, фондацията на Навални промени правния си статут. На този декор в този момент се стигна до заледяване на активите на опозиционния политик в Русия. Това обаче няма да му попречи да се върне в Русия, откакто завърши с рехабилитацията в Германия, споделят неговите сътрудници. В сряда представител на Кремъл акцентира, че Навални има правото да се завърне " когато и да е ".

" Бил съм токсичен, само че са били германците... "
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР