Русия е в правото си да наложи ограничения върху дейността

...
Русия е в правото си да наложи ограничения върху дейността
Коментари Харесай

Русия бие шута на американски медии?

Русия е в правото си да наложи ограничавания върху активността на американски медийни организации в страната в отговор на американския напън върху подкрепяна от Кремъл телевизия. Това съобщи Мария Захарова - представител на съветското външно министерство, представена от Reuters.

Руски представители упрекнаха Вашингтон, че упражнява непростим напън върху активността на телевизия RT (бивша Russia Today) в Съединени американски щати. Финансираната от Кремъл медия е упреквана от някои, че се меси във американски вътрешнополитически въпроси - нещо, което тя отхвърля.

Захарова съобщи, че Вашингтон употребява цялата си власт, с цел да нападна активността на съветския ефирен канал и Москва има право да отвърне.



"Никога не сме употребявали съветското право във връзка с непознати репортери като инструмент за напън или цензура, или някакъв тип политическо въздействие, в никакъв случай. Това обаче e характерен случай ", сподели Захарова в изявление за съветската НТВ.

Тя се базира на закон от 1991 година, съгласно който, в случай че съветска медийна работа е подложена на рестрикции в чужбина, Москва има право да наложи пропорционални ограничавания на медийни служби на съответната страна на територията на федерацията.



Захарова не назова съответни американски медии, само че означи, че за съветското държавно управление е без значение дали тези медии са финансирани от страната или са частни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР