Русия е увеличила многократно броя на системите за противовъздушна отбрана

...
Русия е увеличила многократно броя на системите за противовъздушна отбрана
Коментари Харесай

В очакване на украинското настъпление Русия подсилва въздушната отбрана по границата

Русия е нараснала неведнъж броя на системите за противовъздушна защита (ПВО) наоколо до границите с Украйна, заяви съветската осведомителна организация " Интерфакс " като се базира на командващият силите за Противовъздушна отбрана сподели Андрей Демин.

В изявление за ведомствения вестник на министерството на защитата Демин споделя, че се разполагат зенитно-ракетни комплекси със междинен и огромен обхват на деяние " С-400 ", " С-300ПМ2 ", " С-350 ", както и противоракетни комплекси " Панцир-С ".

" В граничните региони (Белгород, Брянск, Курск) и на разстояние до оптималния вероятен обсег на системите за Противовъздушна отбрана на съперника са ситуирани системите за Противовъздушна отбрана на Въздушно-космическите сили, както и придадените военни системи за Противовъздушна отбрана, обединени в един обща система под единно управление ", споделя Демин.

Допълнително са включени повече от 50 мобилни радиолокационни станции и е проведено непрекъснато дежурство във въздуха на самолети за радиолокационно наблюдаване и ориентиране А-50У.

 Украински военнослужещ с позивна
© Reuters

Украински военнослужещ с позивна " Шрек ", от 28-а механизирана бригада поздравява на път за фронтовата линия край Бахмут

Междувременно шеф на център за военна подготовка в Нижегородска област е представен да споделя пред съветския военния ефирен канал " Звезда ", че е почнало образование на бойни групи от армията, участващи във военните дейности в Украйна за западните танкове, които Киев получи от съдружниците си.

" Ние знаем всичките им мощни и слаби страни и образоваме личен състав... Освен това тук се приготвят танкови екипажи непосредствено за танков дуел ", споделя казва Евгений Арифулин, добавяйки, че са обхванати танковете " Абрамс ", " Леопард 2 ", " Леклерк " и " Чалънджър ".

 Зеленски: Контраофанзивата не може да стартира без още западни оръжия Зеленски: Контраофанзивата не може да стартира без още западни оръжия

" Тази работа се провежда въз основа на напътствията на заместник-министъра на защитата на Руската федерация генерал-полковник Евкуров, който сложи съответна задача за основаването на тези групировки ", изяснява Арифулин.

" В сходство с неговите инструкции началникът на Главното ръководство на бойната подготовка генерал-полковник Бувалцев с екипа си създаде методически рекомендации и провежда методика за осъществяване. И Центърът за бойна подготовка ги организира и ползва ограничения ", цитира началникът " Интерфакс "

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР