Русия е удвоила броя на въздушните удари по военни позиции

...
Русия е удвоила броя на въздушните удари по военни позиции
Коментари Харесай

Украйна: Русия удвои броя на въздушните удари по позиции и инфраструктура в страната

Русия е удвоила броя на въздушните удари по военни позиции и цивилна инфраструктура на Украйна спрямо миналата седмица, заяви украинският военачалник Олексий Хромов, съобщи Ройтерс.

" Самолетите и хеликоптерите на съперника заобикалят да летят в обсега на нашата противовъздушна защита и по тази причина точността на нанасянето на тези удари е ниска ", сподели той на конференция.

Хромов съобщи, че Украйна ще изпрати подкрепления в Писки , град на фронтовата линия в покрайнините на следения от сепаратистите град Донецк, където през последните дни се водят интензивни боеве.

" През цялата седмица врагът непрекъснато нападна Писки, като извършваше по 6-7 офанзиви дневно ", добави генералът.

Подкрепяните от Русия сепаратисти настояват, че са завладяли Писки , само че украински публични лица отхвърлиха градът да е паднал.

Ройтерс не съумя да ревизира нито едно от двете изказвания през самостоятелен източник.

Хромов съобщи също, че към 2400 украински бойци към този момент са били подготвени във Англия , а други 2400 са в развой на образование, като има  проекти за образование на още 5 000 души.

Англия е предложила да образова до 10 000 бойци на всеки 120 дни, а няколко страни, в това число Канада и Дания, обявиха, че ще изпратят военни инструктори във Англия, с цел да оказват помощ на този развой.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР