Русия е сред най-важните търговски партньори на Турция. Последната не

...
Русия е сред най-важните търговски партньори на Турция. Последната не
Коментари Харесай

Турция отказва да обучава руски пилоти

Русия е измежду най-важните търговски сътрудници на Турция. Последната не е наложила наказания против Руската федерация по отношение на нахлуването в Украйна, макар мощния напън от страна на Съединени американски щати и Европейски Съюз, а полетите сред двете страни не престават да се извършват.

Центърът за летателно образование на Turkish Airlines, обаче отхвърля съветски водачи да се образоват на нейни симулатори. Решението на е на турския президент Реджеп Ердоган. Проблемът е, че обучителният център е сертифициран от Европейската организация за авиационна сигурност (EASA), което значи, че към този момент не може да образова съветски водачи заради последно наложените наказания от Европейски Съюз против Русия.

„ Руските самолетни компании към този момент няма да могат да изпращат водачи в Турция за образование по симулация на полет (FSTD). Поради стягането на глобите турските авиационни образователни центрове стопират да работят с превозвачи от Русия. По този метод центърът за образование на Turkish Airlines уведомява съветските самолетни компании, че в сходство със стягането на глобите, EASA е принудена да спре да работи с компании от Русия, защото всички FSTD са утвърдени от EASA “, показва съветската версия на The Insider.

На своя уеб страница EASA декларира, че Агенцията е спряла „ всички документи за подготовка на устройства за образование по симулация на полети (FSTD), издадени от EASA на организации в Русия “.

Всеки, който прави образование на съветски авиационен личен състав, може да рискува да попадне под следващи наказания. Този поврат основава сериозен проблем за продължаващото образование на съветските водачи, които нямат вътрешен достъп до широкофюзелажни симулатори, макар че симулаторите на Boeing 737 и Airbus A320 доминират в цялата страна.

Пилотите би трябвало да минават симулационно образование два пъти годишно. И до момента в който Русия може да е прескочила някои правни обръчи, като е пререгистрирала задгранични самолети в страната, тя не може толкоз елементарно да си затваря очите за личното си авиационно законодателство, което гласи, че водачи, които не дават отговор на условията за образование, повече няма да имат право да летят.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР