Русия е сред най-големите производители на природен газ и постепенно

...
Русия е сред най-големите производители на природен газ и постепенно
Коментари Харесай

Известия: Русия засилва влиянието си в Европа и Азия през три проекта

Русия е измежду най-големите производители на природен газ и последователно ускорява въздействието си на два континента благодарение на три съществени плана „ Северен поток2 “, „ Силата на Сибир “ и „ Турски поток “, написа вестник „ Известия “, представен от ИА " Фокус ".
Изданието загатва, че Руската федерация незабавно след края на Втората международна война стартира да доставя синьото гориво в Европа и сега удовлетворява една трета от потребностите й от него. Според експертните прогнози в 2025 година Москва ще задоволява с газ 40 на 100 от потребностите на цяла Евразия.
Това ще усили доста търсенето на природен газ от страни като Китай и други разрастващите се стопански системи в азиатския район.
Actualno.com напомня, че съветският президент Владимир Путин ще посети в понеделник Турция за формалното разкриване на приключения градеж на част от газопровода " Турски поток ". Газопроводът " Турски поток " се състои от две тръби, всяка от които с потенциал 15.75 милиарда куб.м газ годишно. По едната от тръбите се планува да тече синьо гориво, което ще задоволява потреблението на турския пазар, а другата е предопределена за експорт към европейските страни. И двете тръби би трябвало да влязат в употреба до края на 2019 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР