Русия е сключила предварителни споразумения за доставка на своята ваксина

...
Русия е сключила предварителни споразумения за доставка на своята ваксина
Коментари Харесай

The Wall Street Journal: Русия ще разшири геополитическото си влияние чрез ваксината Спутник V

Русия е сключила предварителни съглашения за доставка на своята ваксина против за повече от 10 страни в Азия, Южна Америка и Близкия изток. Тези контракт може да обезпечат на Москва скъпи стопански и политически лостове в интернационален проект, написа в публицистичен коментар на американското издание The Wall Street Journal, представен от Дарик,.
Руските управляващи настояват, че са постигнали предварителни съглашения за доставка на имунизацията в страни като Бразилия, Мексико, Саудитска Арабия и Индия. Освен това Москва твърди, че са в ход договаряния за закупуване на имунизацията с още 10 страни. Исканията към нея са за продажба на 1,2 милиарда дози. Ваксините ще се създават в чужбина и ще стартират да се популяризират по целия свят през ноември. Пускането на лекарството на пазара ще изисква утвърждение от локалните регулаторни органи.
 Прогноза: Над милиард души ще получат съветската ваксина против ковид Прогноза: Над милиард души ще получат съветската ваксина против ковид
Повече от един милиард души по света ще получат съветската ваксина Спутник V против новия ковид през 2020-2021 година Такава оценка напра...
Ваксината, наречена „ Спутник V “, тъкмо както галактическия транспортен съд, който Съветският съюз изстреля преди Съединени американски щати в галактическата конкуренция от Студената война, беше утвърдена от съветските управляващи при започване на предишния месец, макар че Западът бързо изрази скептицизма си по отношение на успеваемостта й. За да получат утвърждение от управляващите, съветски откриватели организираха единствено лимитирани опити върху 76 доброволци, най-вече здрави мъже на възраст под 60 години. Първоначалните опити демонстрираха, че имунизацията е безвредна за приложимост и провокира имунен отговор, само че специалистите считат, че е невероятно да се дефинира нейната успеваемост без огромни опити. В края на август в страната започнаха тествания с присъединяване на 40 000 доброволци. Русия чака да извърши всеобщи имунизации вкъщи до края на годината. Китай пък към този момент е тествал лична пробна ваксина върху стотици хиляди хора. Експертите показаха угриженост по отношение на прибързаното потребление на имунизациите преди привършване на инспекциите й. Американски чиновници означиха, че Съединени американски щати е малко евентуално да употребяват съветска или китайска ваксина заради подозрения по отношение на процедурите за тестване.
Кампанията на Москва за разпространяване на имунизацията й в чужбина акцентира задачата на президента Владимир Путин - да трансформира Русия в главен състезател в международната конкуренция за намиране на лекарство против COVID-19. Анализаторите предизвестяват, че Москва може да трансформира имунизацията в инструмент с мека мощ, с цел да притегли страните в своята орбита. „ Смята се, че имунизацията ще помогне на Русия да завоюва сърцата и мозъците на незападните страни и да усили нейното геополитическо въздействие ", съобщи Владимир Фролов, някогашен старши съветски посланик и политически анализатор в Москва. Освен това Русия възнамерява да създаде 30 милиона дози „ Спутник V “ за личното си население до края на тази година. Страната е мощно наранена от вируса и е на четвърто място в света по брой случаи.
Според Кирил Дмитриев, началник на съветския Фонд за директни вложения, Москва има предварителни съглашения за доставка на ваксини с повече от 10 страни. За да отговори на търсенето, Русия трансферира технология в индустриални центрове в Индия, Бразилия и Южна Корея, откъдето ще се популяризира имунизацията. Според предварителните съглашения Индия ще получи 100 милиона дози, а Бразилия - 50 милиона. Руските чиновници не разкриват кои страни с изключение на гореспоменатите четири са се съгласили да закупят имунизацията и не показват общия брой на дозите. Според Фонда за директни вложения повече от двадесет други страни са на разнообразни стадии на договаряния с Москва.
Подробности за естеството на договарянията не са предоставени. Миналият месец обаче вицепремиерът Татяна Голикова съобщи, че доста страни са „ заинтригувани от разнообразни форми на съдействие, в това число създаване на взаимни ваксини, клинични изпитвания, доставяне, локализация на производството на тяхна територия и филантропична помощ ". 
Русия към този момент разгласи съглашения за клинични тествания на имунизацията в страните от Близкия изток като Обединените арабски емирства и Египет, както и в прилежащият й Беларус. Миналата седмица мексиканският външен министър Марсело Ебрард съобщи, че страната му се интересува от съветската ваксина и желае да взе участие в огромен развой, включващ 500-1000 доброволци. Съобщено бе, че окончателните решения за тестване и утвърждение на ваксини ще бъдат взети от здравните управляващи.
 CNN: Руски учители и доктори отхвърлят имунизацията против COVID-19, упорстват за цялостни клинични проучвания CNN: Руски учители и доктори отхвърлят имунизацията против COVID-19, упорстват за цялостни клинични проучвания
По-голямата част от съветските учители, а също и лекари, които са измежду първите, получили имунизацията против ковид Sputnik V, са срещу...
Съединени американски щати, Европейският съюз, Япония и Англия се договориха да закупят най-малко 3,7 милиарда дози от западните фармацевтични компании. Това ще зареди забележителна част от световния потенциал за произвеждане на ваксини и разрастващите се страни могат да се сблъскат с дефицит на медикаменти. В резултат на това в тези страни има мощно търсене на съветската ваксина. „ Ще се съсредоточим върху спасяването на хората в Латинска Америка, Близкия изток и Азия, откъдето идват множеството претенции, защото те не мислят за политика, с цел да удушат и сдържат Русия, а желаят да защитят своите жители. Има хора, които безусловно молят за ваксина, тъй като са проучили научните доказателства и са разбрали, че тя работи “, увери Дмитриев.
Президентът на Филипините Родриго Дутерте към този момент съобщи, че страната му - с над 280 000 регистрирани случая - ще даде приоритет на закупуването на ваксини от Русия и Китай, като добави, че западните производители на ваксини са фокусирани основно върху печеленето на пари. „ Западните страни имат една неточност: те се интересуват единствено от облага, облага, облага “, сподели Дутерте в телевизионно послание. Президентът на Венесуела Николас Мадуро даже предложи да даде съветска ваксина на претендентите на идните избори, с цел да могат да водят безвредна акция.
Дмитриев съобщи, че фондът се пробва единствено да възвърне инвестицията и не се стреми да печели от нея. В производството в Русия са вложени 4 милиарда рубли (52,8 милиона долара). Москва към момента не е разкрила цената на една ваксина. Държавните медии обаче цитират експертни мнения: експортната цена на имунизацията с две дози би трябвало да бъде най-малко 10 $. В Съединени американски щати цените варират от 4 до 37 $ за доза.
Русия е изправена пред конкуренция от Китай – Пекин даде обещание да показа сполучлива ваксина с външния свят. Много от евентуалните получатели, като Филипините, Индонезия и Бразилия, съставляват стратегически интерес за него. Китайски производител на медикаменти Sinovac Biotech Ltd. се съгласи да даде на Бангладеш 100 000 дози ваксина гратис. Друга китайска компания - CanSino Biologics Inc., води договаряния с редица страни за незабавно утвърждение за имунизацията си.
Руските управляващи настояват, че имунизациите им са по-безопасни и по-ефективни от западните аналози и споделят, че не се състезават за геополитически точки, а се пробват да отговорят на възходящото търсене. „ Предлагайки тази ваксина, съветската страна го прави изцяло намерено, без никакви преференции или ограничавания и без политически или стопански генезис “, съобщи съветският дипломат в Европейски Съюз Владимир Чижов в четвъртък.
 The Lancet: 100 % от получилите съветската ваксина развиват имунитет против COVID-19 The Lancet: 100 % от получилите съветската ваксина развиват имунитет против COVID-19
Авторитетното английско научно списание " The Lancet " разгласява резултатите от проучванията на съветската ваксина " Спутник V " против COVID-...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР