Русия е събрала около 70% от военния капацитет, който е

...
Русия е събрала около 70% от военния капацитет, който е
Коментари Харесай

Русия е на 70% готова за пълномащабна инвазия. В Украйна протестираха срещу руската агресия

Русия е събрала към 70% от военния потенциал, който е нужен за пълномащабна инвазия в Украйна през идващите седмици. Това са декларирали източници от администрацията на Съединени американски щати, представени от Би Би Си.

От месеци Русия натрупа войски на границата си с Украйна, които все още наброяват над 100 хиляди души и техника.
Още бойци и още оръжие: Новите фотоси на съветските войски до границата с Украйна
Според източниците от американската администрация информацията им идва въз основата на данни от разузнаването, само че отхвърлят да цитират източниците си. Те не са дали доказателства за изказванията си. По техни думи остава неразбираемо и дали Москва дефинитивно се е решила на стъпка, обвързвана с инвазия.

По тяхна оценка, в случай че напредването на сили продължи, доникъде на февруари на руско-украинската граница могат да се окажат 150 хиляди съветски бойци и задоволително техника за офанзива. Засегнат може да бъде в частност единствено окупираният от проруски сепаратисти Донбас, само че също и цяла Украйна. Те считам, че при огромна офанзива Киев може да бъде високомерен в границите на 48 часа, с което президентът Володимир Зеленски да бъде свален от власт.

Подобна офанзива може да докара до сред 25 и 50 хиляди жертви измежду цивилното население, както и до гибелта на сред 5 и 25 хиляди украински и сред 3 и 10 хиляди съветски бойци. При сходно стичане на събитията оценките за възможната мигрантска вълна са за сред 1 и 5 млн. души, които ще се насочат главно към Полша.

В събота в украинския град Харков се организираха всеобщи митинги против съветската експанзия. Хиляди жители излязоха да изкажат взаимност и готовността си да се борят в отбрана на родината. Преди дни Зеленски разгласи, че градът, който се намира единствено на 40 км. от границата с Русия, може да бъде една от задачите на възможна инвазия.

„ Няма да избягаме. Ще построим Европа тук “, сподели Мария Ворона, която е измежду уредниците на митинга, пред Свободна Европа.

През уикенда първата част от спомагателните сили на НАТО, които се разполагат по източния фронт на алианса поради напрежението сред Русия и Украйна. Очаква се общо 3000 американски бойци да дойдат в идващите дни, а 1700 от тях ще бъдат позиционирани в Полша.

Действията на Русия в последните месеци бяха избрани от Съединени американски щати и НАТО като сигнал за евентуална инвазия. Засега от Кремъл отхвърлят обвиняванията, че се готви инвазия. Според Киев струпаните досега съветски войски за пълномащабна инвазия. В последните седмици редица страни изпратиха оръжия, а други дадоха обещание спомагателна помощ за Украйна при положение на започване на военни дейности.

През предходната седмица водачите на оповестиха „ тотално единение “ във връзка с съветската опасност в Украйна.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР