Русия е с неопетнена репутация и не се срамува, заяви

...
Русия е с неопетнена репутация и не се срамува, заяви
Коментари Харесай

Лавров пред Би Би Си: Русия е с неопетнена репутация

Русия е с неопетнена известност и не се срами, съобщи съветският външен министър пред кореспондента на Би Би Си в Москва.

Откакто Русия нахлу в Украйна на 24 февруари външният министър Сергей Лавров не е давал доста изявленията. В изявлението за Би Би Си той повтори формалната линия на Кремъл, че в Украйна има нацисти и задачата е " денацифициране " на страната.

Пред Стивън Розенберг Лавров съобщи, че Русия не е нахлула в Украйна, а е оповестила специфична военна интервенция, тъй като е нямало различен метод, по който да изясни на Запада, че вкарването на Украйна в НАТО е незаконен акт.

На въпрос на журналиста дали счита за " денацифициране " случилото се в село Яхидне, където 360 жители, 74 от които деца и 5 инвалиди, са били принудени от руснаците да стоят в сутерена на локалното учебно заведение 28 дни без вода и тоалетни и 10 от по-възрастните са умряли, Лавров отговори:

" Много е тъпо, че непознати дипломати, в това число от Агенцията за човешките права на Организация на обединените нации, генералния секретар на международната организация и други представители са сложени под напън от Запада и доста постоянно са употребявани да преувеличават подправените вести на Запада ".

По въпроса за мощно влошените британско-руски връзки съветският външен министър сподели, че не вижда доста благоприятни условия за усъвършенстване, тъй като Борис Джонсън и Лиз Тръс намерено са декларирали, че би трябвало да победят Русия и да я слагат на колене. " Хайде, направете го! ", добави Лавров, представен от БНР.

" Ако на Украйна бъде предоставена пътна карта за подготовка за участие, това ще значи единствено, че Евросъюзът за следващ път е подготвен да си затвори очите за всички свои критерии, които постоянно са съществували за претендентите, и е подготвен да се управлява извънредно от геополитически съображения ", означи съветският министър пък в друго изявление пред НТВ, представен от ТАСС.

" Разбира се, не пречи да обърнем внимание на това, което към този момент се случва с наличните в Украйна оръжия - същите тези " Стингъри ", " Джавелини " са към този момент на черния пазар. Те се появиха в Албания, и в Косово, за това се приказва намерено, и те се продават с отстъпка, по този начин да го кажем ", сподели още Лавров.

Руският външен министър сподели, че от Молдова се пробват да създадат " втора Украйна " и това дава отговор на консуматорския метод на настоящето управление на страната.

" Разбира се, от Молдова очевидно се пробват да създадат втора Украйна ", сподели Лавров.

" Подобен потребителски метод от страна на настоящето молдовско управление е доста индикативен, когато те декларират: " Хайде в този момент да стартираме да влизаме в Евросъюза, след това ще забележим какво ще ни обещаят и тогава може би ще решаваме, да оставаме ли в Общността на самостоятелните страни " и сходни изказвания ", разясни съветският външен министър.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР