Русия е с неопетнена репутация и не се срамува, заяви

...
Русия е с неопетнена репутация и не се срамува, заяви
Коментари Харесай

Лавров към Великобритания: Хайде, направете го

Русия е с неопетнена известност и не се срами, съобщи съветският външен министър пред кореспондента на Би Би Си в Москва, съобщи БНР.

Откакато Русия нахлу в Украйна на 24 февруари външният министър Сергей Лавров не е давал доста изявленията. В изявлението за Би Би Си той повтори формалната линия на Кремъл, че в Украйна има нацисти и задачата е „ денацифициране “ на страната. Пред Стивън Розебрерг Лавров съобщи, че Русия не е нахлула в Украйна, а е оповестила специфична военна интервенция, тъй като е нямало различен метод, по който да изясни на Запада, че вкарването на Украйна в НАТО е незаконен акт.

На въпрос на журналиста дали счита за „ денацифициране “ случилото се в село Яхидне, където 360 жители, 74 от които деца и 5 инвалиди, са били принудени от руснаците да стоят в сутерена на локалното учебно заведение 28 дни без вода и тоалетни и 10 от по-възрастните са умряли, Лавров отговори: „ Много е тъпо, че непознати дипломати, в това число от Агенцията за човешките права на Организация на обединените нации, генералния секретар на международната организация и други представители са сложени под напън от Запада и доста постоянно са употребявани да преувеличават подправените вести на Запада “.

По въпроса за мощно влошените британско-руски връзки, съветският външен министър сподели, че не вижда доста благоприятни условия за усъвършенстване, тъй като Борис Джонсън и Лиз Тръс намерено са декларирали, че би трябвало да победят Русия и да я слагат на колене. „ Хайде, направете го! “, добави Лавров.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР