Русия е решила да разшири ответния черен списък по отношение

...
Русия е решила да разшири ответния черен списък по отношение
Коментари Харесай

Русия разшири черния си списък спрямо представители на ЕС

Русия е решила да разшири ответния черен лист във връзка с представители на Европейския съюз. Това заяви говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова, представена от локалните медии.

Тя припомнила, че на 13 март Съветът на Европейски Съюз взе решение да удължи с шест месеца глобите на Общността по отношение на редица съветски физически и юридически лица.

" Пълна злополука от позиция на външния образ, както и на вътрешното наличие на евроинституциите. Светът се пробва да остане над водата и да сплоти сили, да откри обща позиция, да разбере следствията от това, което се случва в този момент ", разяснява Захарова.

По думите ѝ на 28 януари Европейски Съюз въвел " нелегитимни едностранни ограничавания за още седем съветски жители ", които са представители на управлението, определените органи на държавната власт и изборните комисии на Крим и Севастопол.

" И тогава казахме, че преглеждаме тази стъпки на Европейския съюз като следващия несполучлив опит за наказване на кримчани за техния свободен избор през март 2014 година в интерес на обединяването с Русия ", добави тя, визирайки референдума, който се организира тогава под дулата на неидентифицирани " зелени човечета ".

Захарова акцентира, че Русия е решила да разшири ответния лист с представители на страните членки и институциите на Европейски Съюз, на които е неразрешено да влизат на територията на Русия.

" Това е въпрос на паритет. Не е нашият избор, само че сме длъжни да отговорим. Съответните ограничавания са въведени в сходство с федералния закон " За реда за излизане от Руската федерация и за влизане в Руската федерация " от 15 август 1996 година ", посочи говорителката на съветското външно ведомство.

На 13 март Европейският съюз удължи с шест месеца самостоятелните наказания против съветски физически и юридически лица.

В края на януари Европейският съюз добави седем руснаци към листата със наказания поради дейностите на Русия в Украйна. Сред тях са настоящият губернатор на Севастопол Михаил Развожаев и ръководителят на Министерския съвет на Крим Юрий Гоцанюк.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР