Русия е разположила на границата с Украйна до 7000 допълнителни

...
Русия е разположила на границата с Украйна до 7000 допълнителни
Коментари Харесай

Белият дом: Русия не се изтегля, а разполага още войски по границата с Украйна

Русия е разположила на границата с Украйна до 7000 спомагателни военни, някои от които са пристигнали през вчерашния ден, сподели почитан представител на Белия дом, представен от Франс прес.

Агенцията отбелязва, че това изказване е пристигнало, откакто Москва разгласи, че е почнала отчасти евакуиране на своите сили от региона.

В сряда " руснаците оповестиха, че изтеглят бойци от границата с Украйна... Сега знаем, че това е неистина. В реалност към този момент потвърдихме, че през последните дни Русия е нараснала своето наличие по продължение на границата с Украйна с до 7000 военни, някои от които са пристигнали " в сряда, съобщи източникът от американското президентство, поискал анонимност.

" Русия споделя, че желае да откри дипломатическо решение, само че нейните дейности сочат противоположното. Надяваме се тя да смени посоката преди да е почнала пагубна и разрушителна война ", посочи представителят на Белия дом. Той предизвести, че Москва " във всеки един миг " може да извърши интервенция, която да й послужи като предлог за инвазия в Украйна.

Възможно е този предлог да бъде под разнообразни форми като провокация в Донбас или подправено нахлуване на украински сили на съветска територия, допусна анонимният източник.

Вицепрезидентката на Съединени американски щати Камала Харис ще взе участие в Мюнхенската конференция по сигурността в края на тази седмица и ще има редица срещи в коридорите на форума, заяви представителят на Белия дом. В петък Харис ще организира диалози с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг и с водачите на балтийските страни, а на идващия ден - с украинския президент Володимир Зеленски и с немския канцлер Олаф Шолц, осведоми Българска телеграфна агенция.

" Това ще е действителна опция да подчертаем нашия ангажимент за суверенитета и териториалната целокупност на Украйна ", означи представителят на американското президентство.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР