Русия е признала, че е използвала вакуумни бомби в Украйна. Това

...
Русия е признала, че е използвала вакуумни бомби в Украйна. Това
Коментари Харесай

Русия е използвала вакуумни бомби в Украйна

Русия е признала, че е употребила " вакуумни бомби " в Украйна. Това заяви Министерството на защитата на Обединеното кралство.

" Руското Министерство на защитата удостовери потреблението на оръжейната система TOS-1A в Украйна. TOS-1A употребява термобарични ракети, създавайки запалителни и взривни резултати ", показват от английското ведомство в Туитър.

Термобарните бомби се разграничават от стандартните експлозиви по това, че употребяват кислорода към себе си, с цел да подхранват горенето. Това основава детонация с по-висока температура и по-продължителна взривна вълна с по-високо налягане спрямо стандартната бомба, което я прави особено смъртоносна в градска среда.

По-рано американски чиновници потвърдиха наличието на термобарични пускови установки в Украйна, само че не можаха да посочат дали те са били употребявани.

Няма интернационалните закони, които категорично не разрешават потреблението на термобарични оръжия, само че в случай че дадена страна ги употребява с ориентиране към обитаеми места с цивилно население, учебни заведения или лечебни заведения, тогава тя може да бъде наказана за военно закононарушение според Хагските конвенции от 1899 година и 1907 година Има данни, че руските вакуумни бомби са били употребявани в гражданската война в Сирия от режима на Башар ал Асад.

Миналата седмица стана ясно, че ООН стартира разследване за военни закононарушения при съветското навлизане в Украйна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР