Русия е приятелска за България държава. Няма как да си

...
Русия е приятелска за България държава. Няма как да си
Коментари Харесай

Николай Малинов: Нямам бизнес с Малофеев, Решетников се среща и със Сидеров

Русия е другарска за България страна. Няма по какъв начин да си разузнавач на другарска за страната страна, а шпионските обвинявания не ги разбирам въобще.
Това сподели пред бТВ Николай Малинов, ръководител на Движение " Русофили ", който се завърна в България, откакто беше награден в Москва от президента Путин. Малинов е упрекнат в шпионаж в употребява на друга страна и има възбрана да напуща територията на страната. Разрешението да отиде в Русия е подписано от арбитър, който в този момент ще бъде разследван по гледище на основния прокурор Цацаров.
Съдът реши, че възбраната да напущам страната може да падне за 3 дни, изясни Малинов. Надявам се, че рано или късно тази спомагателна ограничаваща мярка ще отпадне. Аз съм известно лице в България и в чужбина, практикувам интернационална активност, съобщи Малинов и добави, че за него шпионството е обидно.
Президентът Владимир Путин ми връчи медал за мир и дружба – развиваме връзките сред двата приятелски народа. Развиваме всевъзможни връзки сред двата народа – културни, спортни, публични, изброи Малинов и добави, че имат 240 организации с 35 хиляди членове.
Аз приказвам като политик, неуместно е да приказваме за шпионство, като Русия е братска страната. Аз не се усещам застрашен, военна опасност няма, българският народ не се усеща застрашен, уточни още Малинов. Той цитира премиера Борисов, който споделил, „ че не желае да му дрънчат на Черно море ”: „ И аз не желая, а Турция какво прави на Босфора ”, запита Малинов.
Той заяви, че в Москва е повдигнал и „ прокурорския въпрос ” и споделил на Путин, че е пуснат единствено за три дни, а съветският президент го посъветвал да прояви схващане и самообладание, тъй като българските управляващи са подложени под огромен напън.
„ Думичката е „ управляващи ”, „ напрежение ”. Путин ми сподели да проявя самообладание, тъй като българските управляващи са подложени на напън ”, съобщи Малинов.
Николай Малинов разяснява и връзките си с ген. Решетников и съветския православен милиардер Константин Малофеев, които също получиха възбрана за посещаване на страната ни.
Председателят на придвижването „ Русофили “ съобщи, че по време на визитата си в Москва се е срещнал с Решетников, който в диалога им се е пошегувал за наложената му възбрана да пътува в България. Двамата също по този начин са ходили на съветска баня.
Попитан за връзките на ген. Решетников с известни хора в страната ни, Малинов сподели: Решетников поддържа с доста хора отношение. Знам, че се е срещал с Волен Сидеров, не съм провел аз срещите.
Председателят на „ Русофили “ съобщи, че няма никакви бизнес връзки с Константин Малофеев. „ Нямам бизнес връзки с Константин Малофеев. Полезен съм му с моите знания, а той ми е потребен с неговите контакти “, съобщи Малинов.
Москва предизвести по-рано София да не преследва Малинов.
Кремъл разчита, че награждаването на Николай Малинов с съветския медал на Дружбата няма да стане причина за неговото гонене.
Според представителят на съветския президент Дмитрий Песков, това „ би било нелогично и ще има доста пагубни последици “. Така представителят на Кремъл отговори на въпроса, дали награждаването на Малинов няма да докара до утежняване на връзките на Москва със София, тъй като ръководителят на придвижване „ Русофили “ е упрекнат в шпионаж в България.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР