Русия е превзела Мариупол, докладва на Владимир Путин министърът на

...
Русия е превзела Мариупол, докладва на Владимир Путин министърът на
Коментари Харесай

Шойгу докладва: Превзехме Мариупол. Путин отмени щурма на Азовстал, нареди пълна блокада

Русия е превзела Мариупол, рапортува на Владимир Путин министърът на защитата Сергей Шойгу, заяви Ройтерс, цитирайки Интерфакс.

Руските сили са завладяли напълно основния черноморски пристанищен град Мариупол, заяви министърът на защитата Сергей Шойгу пред президента Владимир Путин в четвъртък.

Въпреки това повече от 2 000 украински бойци към момента се намират в цех „ Азовстал” в града, прибавя той, представен от Russia Today.

При обкръжаването на Мариупол при започване на март, съгласно оценките на министъра, вътре са останали към 8 100 украински бойци, задгранични наемници и националистически бойци, в това число членове на известния батальон „ Азов”.

„ Въпреки това повече от 2000 украински бойци към момента се намират в цех „ Азовстал” в града. „ Повече от 1 400 бойци са поставили оръжие”, съобщи Шойгу, като добави, че над 142 000 цивилни също са били евакуирани от града, който е под блокада от седмици.

По думите на Шойгу, в този момент целият Мариупол е под контрола на Въоръжените сили на Руската федерация и ЛНР, ДНР, бойците са несъмнено блокирани на територията на цех Азовстал.

Според Шойгу съветските сили и опълченците от републиките в Донбас ще имат потребност от три до четири дни, с цел да завладяват завода „ Азовстал”. През последните дни Русия на два пъти се опита да сътвори филантропичен кулоар за искащите да изоставен завода, само че и двата опита се провалиха.

На този декор съветският президент назова щурма на индустриалната зона на „ Азовстал” голословен и подреди да бъде анулиран.

" Считам препоръчаното щурмуване на индустриалната зона за нецелесъобразно. Нареждам да бъде анулирано ", сподели Путин.

„ Да “, отговори Шойгу.

Путин изясни анулацията на офанзивата против „ Азовстал “ със съображенията за избавяне на живота на съветските военни.

" Така е, когато би трябвало да мислим – т.е. постоянно би трябвало да мислим, само че още повече в този случай – за опазването на живота и здравето на нашите бойци и офицери. Няма потребност да слизаме в тези катакомби и да пълзим подземен в тези промишлени уреди ", добави още Путин.

Путин изиска индустриалната зона да бъде блокирана по този начин, че „ и муха да не прелети”. " Блокирайте тази индустриална зона по този начин, че и муха да не прелети! ", заръча Путин.

" Поканете още един път всички, които към момента не са поставили оръжие, да го създадат. Руската страна подсигурява техния живот и почтено отношение в сходство с интернационалните правни актове. На всички ранени ще бъде оказана здравна помощ ", подреди Путин.

" Завършването на бойната работа по освобождението на Мариупол е сполучливо! Честито! Изпратете думи на признателност към войските, внесете оферти за награждаване на отличилите се “, сподели Путин по време на среща с министъра на защитата Сергей Шойгу в Кремъл.

" Последната цитадела на украинската опозиция - стоманодобивния цех “Азовстал” ще падне през днешния ден следобяд ", прогонозира тази заран чеченският водач Рамазан Кадиров.

Цитиран от съветската организация Interfax, Кадиров съобщи: " Днес, преди обяд или следобяд, " Азовстал " ще бъде напълно под контрола на въоръжените сили на Руската федерация ".

Преди дни съветски тв канал разгласи, че в подземията на промишления комплекс на " Азовстал " в Мариупол се намира конфиденциален обект на НАТО PIT-404 и секретна биолаборатория на блока с биологическо оръжие.

В бронираните тунели са блокирани офицери от Алианса.

По данни на канала в катакомбите се намират към 240 чужденци. Сред блокираните има офицери от НАТО и от френския Чуждестранен легион, личен състав от биолабораторията и към 300 души защита от батальона " Азов ".

Именно в завода " Азовстал ", настояват от съветската войска, са се укрепили националистите от батальона " Азов ", който се счита за персоналната бойна част на милиардера Ринат Ахматов.

Според военния сътрудник Александър Сладков, когато бъдат осветени имената на тези, които се крият в катакомбите на завода, ще стане сензация.

" Оперативна сводка " заяви още, че катакомбите под " Азовстал " се намират на дълбочина до 35 метра и имат обща дължина 24 километра.

Известно е, че биолабораторията е построена и експлоатирана от компания, обвързвана с Хънтър Байдън, Ринат Ахметов и Володимир Зеленски, написа " Оперативна сводка ".

В лабораториите на този обект са се провеждали тествания по производството на биооръжие, твърди каналът. В опитите са взели участие главно западни експерти.

Съдейки по протичащото се, не всички от френските офицери от разузнаването и спецоперациите са съумели да изоставен Мариупол. Това изяснява и честите позвънявания по телефона на Еманюел Макрон до Кремъл.

Появиха се и сведения, че няколко опита за изтеглянето им с хеликоптери са се провалили.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР