Русия е преместила поне десет съда от Черноморския си флот

...
Русия е преместила поне десет съда от Черноморския си флот
Коментари Харесай

Русия мести част от корабите на Черноморския флот

Русия е преместила най-малко 10 съда от Черноморския си флот от военноморската база в Новоросийск заради опасения от допустимо украинско нахлуване, написа английското министерство на защитата в ежедневната си разследваща сводка за войната в Украйна, предадоха ДПА и Българска телеграфна агенция.

" Предвид броя и типа на плавателните съдове, ситуирани в намерено море едновременно, то сходна интензивност евентуално е свързвана с разсредоточаване на флота в отговор на съответна опасност за Новоросийск, която Русия счита, че е открила ", написа министерството в Туитър.

Новоросийск е пристанищен град в съветския Краснодарски край. Британското министерство съобщи, че е " малко евентуално " това деяние да е подготовка за съветски удари с крилати ракети и че е " доста малко евентуално " това да са мерки за морскодесантни нападателни интервенции.

Черноморският флот на Русия " като цяло продължава да е имобилен заради вероятни закани от страна на Украйна и продължава да отдава приоритет на отбраната на силите си пред нападателните и патрулните интервенции ", се споделя в разследващата сводка.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР