Русия е прехвърлила кръвни банки към границата с Украйна, което

...
Русия е прехвърлила кръвни банки към границата с Украйна, което
Коментари Харесай

Ройтерс: Русия прехвърля кръвни банки към границата с Украйна, САЩ се опасява от инвазия

Русия е трансферирала кръвни банки към границата с Украйна, което ускорява опасенията на Съединени американски щати от допустима съветска инвазия на Украйна, съобщи Ройтерс.

Доставянето на кръв и други медицински материали, нужни за лекуване на ранени, е основен знак за военната подготвеност на Москва, обявиха пред Ройтерс трима американски представители.

По думите на настоящи и някогашни публични представители на Съединени американски щати има съответни знаци, като да вземем за пример доставките на кръвни банки, които са от решаващо значение, с цел да се дефинира дали Москва в действителност е подготвена да нахлуе, в случай че съветският президент Владимир Путин вземе решение за това.

Разкритието на поискалите анонимност американски източници за кръвните ускорява опасенията на Съединени американски щати, че скупчването на над 100 000 съветски бойци по границата на Русия с Украйна може да е подготовка за навлизане, отбелязва Ройтерс.

Пентагонът и преди е съобщавал, че скупчването на съветски войски в региона се съпровожда и от обезпечаването на " здравна поддръжка ". Разкритието за доставките на кръв обаче е детайлност, която съгласно военни специалисти е доста значима, с цел да се откри степента на съветската подготвеност.

" Това не значи безусловно, че ще има ново нахлуване, само че без това то поначало не може да бъде осъществено ", сподели Бен Ходжис, пенсиониран американски военачалник, който в този момент работи в изследователския институт Център за разбор на европейската политика.

Засега съветското министерство на защитата не е дало отговор на документално питане на Ройтерс за коментар.

Говорител на Белия дом не пожела да разяснява, само че посочи многократните обществено отправени предизвестия от Съединени американски щати за съветската военна подготвеност.

Пентагонът отхвърли да разяснява, защото става дума за оценка на разследващи данни.

Тримата американски публични представители, които приказваха за доставките на кръв, не пожелаха да уточнят по кое време Съединени американски щати са засекли прехвърлянето им към частите по границата с Украйна. Двама от тях обаче споделиха, че това е станало през последните седмици.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР