Русия е предприела десетки атаки с дронове и е изстреляла

...
Русия е предприела десетки атаки с дронове и е изстреляла
Коментари Харесай

Руски дронове, ракети и снаряди са насочени срещу украинска инфраструктура

Русия е подхванала десетки офанзиви с дронове и е изстреляла снаряди и ракети против гражданска инфраструктура, оповестява Украйна.

Киев сподели, че две дузини съветски дронове и една ракета са били свалени през нощта, защото нараства опасението, че Москва още веднъж е ориентирана към енергийната инфраструктура на Украйна преди зимата. Длъжностни лица в Харков оповестиха, че цивилни цели са били ударени от обстрел и офанзиви с дронове.

Продължавайте да четете

лист от 3 елементаНови наказания на Съединени американски щати против цел от войната сред Русия и Украйна Безпилотни самолети Lancet Руско-украинска война: Списък на основни събития, ден 618 Украйна споделя, че десетки хора са убити при съветска офанзива против село Харков завършек на списъка

Генералният щаб на украинската войска заяви, че съветските дронове са атакували няколко региона в Украйна и са били изстреляни от региона на Курск в Русия и региона на Приморск-Ахтарск.

„ В резултат на бойни дейности, в съдействие със силите за защита на Украйна, бяха унищожени 24 атакуващи bpla „ Шахед-136/131 “ [дронове] и една управляема авиационна ракета “, се споделя в изказването, употребявайки акронима за „ безпилотный летающий уред “ или „ безпилотно летателно съоръжение “.

Полицията в Харков в североизточна Украйна заяви, че минимум 10 съветски дрона са блъснали цивилна инфраструктура и са провокирали голям брой пожари в града, а обстрелът също е нанесъл вреди на здания.

„ В резултат на ударите с дронове локално учебно заведение беше атакувано, причинявайки пожар, който унищожи покрива и два от етажите на постройката. Вследствие на обстрела горяха също жилищна постройка, сервиз и административна постройка “, допълват от полицията.

Кметът на Харков Игор Терехов сподели, че пожарите са овладени.

Въпреки че до момента не се оповестява за жертви, чиновници на полицията в Харков споделиха в изказване в приложението за известия Telegram, че лекарите са диагностицирали трима поданици с „ остра реакция на стрес “.

Нощните набези са част от неотдавнашния растеж на съветските офанзиви. Повече от 100 селища в Източна Украйна, в това число Харков, бяха атакувани в сряда, най-тежкият ден на обстрел до момента през 2023 година

Местните управляващи в Харков оповестиха, че при обстрела през нощта в града в сряда е погубен един човек.

Украйна и нейните сътрудници на Запад се тормозят, че Русия може да се опита да възпроизведе тактика, която следваше предходната зима, притискайки Украйна, като се насочи към енергийната инфраструктура, до момента в който температурите падат.

Миналата зима Русия неведнъж нападна гражданска инфраструктура надалеч от фронтовите линии, оставяйки милиони украинци без ток, топлота и вода в продължение на дни.

„ Укрепваме противовъздушната защита и мобилните огневи групи “, сподели украинският президент Володимир Зеленски в обществената медийна платформа X.

„ С наближаването на зимата съветските терористи ще се опитат да нанесат повече щета. Ще отвърнем на удара “, сподели той.

Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР