Русия е поискала военна и икономическа помощ от Китай, пишат

...
Русия е поискала военна и икономическа помощ от Китай, пишат
Коментари Харесай

Медии: Русия е поискала военна и икономическа помощ от Китай


Русия е поискала военна и икономическа помощ от Китай, пишат американски медии. Зеленски упорства за персонална против с Путин. А от Мариупол оповестяват за над 2000 убити цивилни жители.

Украинският президент. " Нашата делегация има ясна цел - да направи всичко допустимо, с цел да контракти среща с президента ", сподели Зеленски във видеообръщение в неделя вечерта. Това е среща, която всички чакат Украйна. Това е сложен, само че нужен път - с цел да бъдат получени сигурни гаранции, сподели още украинският президент. Зеленски за следващ път акцентира, че президентът Владимир Путин е този, който взима всички дефинитивни решения. Кремъл отговори, че не отхвърля сходна среща - стига да става дума за " характерни въпроси ". Следващият кръг договаряния сред Русия и Украйна е плануван за понеделник, 14 март - с видеовръзка. Представители на Русия и Украйна оцениха последно договарянията сдържано, само че оптимистично. И двете страни биха могли " през идващите дни " да договорят обща позиция и да подпишат съответните документи, сподели съветският външен политик Леонид Слуцки. Украинският консултант на президента Михайло Подоляк също чака " резултати през идващите дни ".
Редакцията предлага
Русия моли Китай за помощ

Според изявления в американските медии " Вашингтон Пост ", " Ню Йорк Таймс " и " Файненшъл Таймс ",. Източникът на информацията е представител на американското правителстов, чието име не се загатва. Кремъл е изискал от Китай и икономическа поддръжка, с цел да ограничи вредите от наложените наказания, се споделя още в изявленията.

" Не съм чувал нищо за това " - по този начин представител на китайското посолство във Вашингтон разяснява тематиката. " Сега е значимо да предотвратим възможна ескалация или даже излизането на настоящата обстановка отвън надзор. " Засега китайското управление се стреми да заема по-скоро неутрална позиция в спора. Ако се стигне до директна поддръжка за Русия, Китай би изпаднал в спор с поддръжниците на Украйна.

Мариупол: над 2000 цивилни жертви

Същевременно обстановката в югоизточноукраинския обсаден град Мариупол остава трагична. По данни на украинските управляващи до момента там са били убити над 2000 цивилни жители. От началото на съветската война на 24 февруари в града са починали общо 2187 души, споделят локалните управляващи в неделя вечерта и прибавят, че единствено през последните 24 часа над Мариупол са извършени 22 въздушни удара, при които са хвърлени към 100 бомби. По техните думи нападателите нападат напълно целеустремено жилищни комплекси. Те разрушават лечебни заведения и инфрастуктурата в града.

Русия отхвърля и твърди, че нападна единствено военни цели. От дни Мариупол, който има към 400 000 поданици, е обсаден от съветската войска и откъснат от останалата част на страната. Говори се за филантропична рецесия. Според данни, с които разполага висшият комисариат на Организация на обединените нации за човешки права в Женева, от началото на войната в Украйна са убити минимум 596 цивилни жители, а 1067 са били ранени. 43 от жертвите са деца. Предполага се, че действителният брой на жертвите обаче е доста по-висок.

При съветското нахлуване над военна база в украинския град Яворив покрай полската граница са били убити " до 180 задгранични бойци ", споделят от съветското министерство на защитата и прибавят, че са били унищожени и огромни количества оръжия, доставени от чужбина. Украинското управление приказва за съветска агитация и твърди, че броят на убитите е 35. Жертвите са 134, по данни от Киев.
 13 март: по какъв начин съветската инвазия напредва в Украйна
13 март: по какъв начин съветската инвазия напредва в Украйна

Кулеба насочва обвинявания към Германия

В присъединяване в телевизионно предаване на немската обществено-правна телевизя АРД украинският външен министър Дмитро Кулеба насочи обвинявания към Германия поради дългогодишната ѝ поддръжка за Русия. " Съжалявам, че би трябвало да го кажа: Вие фактически допринесохте за това Русия да построи настоящата си мощност ", сподели Кулеба в политическото предаване на журналистката Ане Вил. " Надяваме се, че ще допринесет в този момент с доста за това да възпрем съветската военна машина. " Той акцентира, че Украйна и Германия са страни-партньори и се надява най-много на три неща. Първо: Украйна се нуждае от всички вероятни оръжия с цел да се пази. Второ: Кулеба упорства за още по-строги наказания против Русия. И трето: Украйна би трябвало да стане член на Европейски Съюз. Дмитро Кулеба насочи и следния зов: " Спрете Путин, тъй като Украйна не е последната му цел. Повярвайте ми. "

***
Вижте и това видео от нашия списък:
През сълзи: " Оставихме баща в Киев. Той ще оказва помощ на нашите герои. "
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР