Русия е поискала от Съвета за сигурност на ООН нова

...
Русия е поискала от Съвета за сигурност на ООН нова
Коментари Харесай

Русия иска среща на Съвета за сигурност на ООН във връзка с взривяването на газопроводите "Северен поток”

Русия е поискала от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации нова среща на 11 юли, с цел да обсъдят гърмежите по газопроводите " Северен поток " през септември, съобщи върховен съветски посланик в Организация на обединените нации, съобщи Ройтерс.

Русия безрезултатно е желала достъп до следствията на Швеция и други страни за гърмежите, които съществено повредиха газопроводите, свързващи Русия и Германия по дъното на Балтийско море.

" Поискахме ново намерено съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за 11 юли ", съобщи в обществената мрежа Телреграм Дмитрий Полянски, заместник-посланик на Русия в Организация на обединените нации.

Той добави, че Русия ще предложения " няколко забавни безпристрастни оратори " на съвещанието.

През март Русия не съумя да накара Съвета за сигурност на Организация на обединените нации да изиска без значение следствие.

Москва съобщи, че Западът стои зад гърмежите. Правителствата на западните страни отхвърлят да са забъркани, както и Украйна.

Взривовете на тръбопровода се случиха в изключителните стопански зони на Швеция и Дания. Швеция, Дания и Германия обявиха, че техните обособени следствия към момента са дейни и че Русия е била осведомена.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР