Русия е поискала от Китай да й предостави военна техника

...
Русия е поискала от Китай да й предостави военна техника
Коментари Харесай

Русия е поискала от Китай военна и икономическа помощ

Русия е поискала от Китай да й даде военна техника за войната в Украйна, както и икономическа помощ , с цел да може да понесе ударите на глобите, оповестява The New York Times.

Източниците на изданието не прецизират каква военна техника е поискала Москва от Пекин, с цел да не компрометират каналите си за информация.

Посочва се, че китайските президент Си Дзинпин е засилил партньорските се връзки с Путин и го е подкрепил, когато Русия засилва военните си дейности, разрушавайки градове, убивайки хиляди мирни жители в Украйна.

Американският политически хайлайф деликатно следи реакциите на Китай при всеки случай, когато Русия се обърне за помощ към Пекин, се споделя още в обявата.

Съветникът на Белия дом по въпросите на сигурността Джейк Съливан възнамерява да се срещне през днешния ден в Рим с члена на Политбюро на Комунистическата партия на Китай Ян Дзиечи , който е шеф на Централната комисия на партията по външните работи. Съливан ще насочи предизвестие към Китай, че в случай че Пекин реши да оказва помощ на Русия да заобиколи глобите, последствията за Пекин ще бъдат доста съществени.
 Европейски Съюз одобри спомагателни наказания против Русия и Беларус Обновена
Европейски Съюз одобри спомагателни наказания против Русия и Беларус

Санкционира още съветски олигарси, изключва три беларуски банки от SWIFT

" Няма да позволим Русия да получи избавителен пояс от която и да е страна, в който и да е точка на света ", разяснява той.

Администрацията на президента Джо Байдън се надява да убеди Китай да упражни напън върху Путин, с цел да промени курса си във връзка с Украйна, което анализаторите считат за малко евентуално. В Белия дом обаче считат, най-малкото Китай може да бъде уверен да не усилва помощта си за Москва. Пекин може би ще се задоволи с реторика в поддръжка на Русия и няма да пристъпи към дейности като даване на военна техника за продължение на войната в Украйна.

Съливан счита, че Китай е знаел преди нахлуването на съветските военни в Украйна, " че Путин възнамерява вещо ", само че може би не си е представял всички проекти на Москва.

" Много е допустимо Путин да е излъгал, както излъга европейците , а и други ", позволява съветникът.
 Съединени американски щати глобяват представителя на Кремъл и съветски депутати
Съединени американски щати глобяват представителя на Кремъл и съветски депутати

Поредни сходни ограничения против Москва
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР