Русия е под санкции и няма възможност да изнася всичко,

...
Русия е под санкции и няма възможност да изнася всичко,
Коментари Харесай

Лекарствен пазар за 20 млрд. долара се отваря за българските фирми

„ Русия е под наказания и няма опция да изнася всичко, само че опазването на здравето ни върви нагоре и имаме 10% растеж по всички индикатори. Търговският продан сред България и Русия възлиза на 3.5 милиарда щ.д. Въпреки това, с 10% нараства и негативното комерсиално салдо на Русия и това резервира провокациите пред двустранните ни стопански връзки “, съобщи Владимир Падалко, вицепрезидент на Търговско-промишлената палата на Руската Федерация, която е уредник на първия българо-руски конгрес „ Медицина и фармация – 2018 “, взаимно с Българо-руската търговско-промишлена палата. „ Фармацията в Русия претърпява промени и страната е подготвена да одобри опита на България, която има добър опит в разработките на медикаменти. Надяваме се тази област на стопанската система да стане отличник в нашите двустранни стопански връзки “, се споделя в одобрение на посланика на Русия в България Анатолий Макаров да участниците във форума.

Над 70 представители на български и съветски институции, професионални и търговски асоциации и компании, както и компании от Гърция и Македония в региона на медицината, фармацията и санаторно-оздравителния туризъм участваха в събитието.

„ Обемът на лекарствения пазар в Русия надвишава 20 милиарда $. Този пазар е по-голям от автомобилния. Една трета от него са държавни пари. Това са средства, които отиват за битка с диабета, онкологичните болести, туберкулоза, ХИВ “, сподели доктор Виктор Дмитриев, общоприет шеф на Асоциацията на съветските фармацевтични производители. Той уточни, че в тяхната асоциация над 50% от членовете са транснационални компании, които са построили фабрики на територията на Русия. „ Чуждестранните вложители са вложили над 2 милиарда евро в строителството на нови фабричен мощности в Русия. Днес имаме цели нови клъстъри “, сподели Дмитриев. В момента Русия изцяло сама задоволява потребностите си от инсулин и даже е експортьор. „ По време на срещите ми в българското министерство на опазването на здравето обсъдихме въпроса за доставката на инсулин в България “, разкри Виктор Дмитриев.

По време на форума стана ясно, че идващият месец следва подписването на Меморандум за съдействие сред Изпълнителната организация по медикаментите и Държавния институт за надзор на лекарствените средства в Русия. Обхватът му ще засегне на първо място GМP -сертификацията – частта от регулацията на фармацевтичния бизнес, обвързвана с разпоредбите за добра индустриална процедура. Това разясни доцент Асена Стоименова, оглавяваща Изпълнителната организация по медикаментите.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР