Русия е отворена към разговори за мир относно Украйна, но

...
Русия е отворена към разговори за мир относно Украйна, но
Коментари Харесай

Путин: Русия е отворена към разговори за мир относно Украйна

Русия е отворена към диалози за мир по отношение на Украйна, само че единственият метод да се спре спора е западните страни да спрат с доставките на оръжие за Киев. Това съобщи съветският президент Владимир Путин пред съветски военни репортери и военни блогъри, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Путин също по този начин повтори обвиняванията си, че Западът се пробва да разгроми Русия в Украйна и сподели, че Москва има собствен личен проект за мир за тази страна.

Той се срещна с Лукашенко в Сочи

" Не е належащо да се вкарва военно състояние на цялата територия на Русия, само че е нужно да се работи по-внимателно по някои въпроси ", съобщи Путин на среща с съветски военни репортери.

" Няма никакъв смисъл да се вкарва какъвто и да било специфичен режим или военно състояние в цялата страна, през днешния ден няма такава нужда. Но би трябвало да се работи по-внимателно по някои въпроси ", сподели той.

Путин посочи, че работата на правоохранителните органи и специфичните служби би трябвало да бъде усъвършенствана и разширена. " Като цяло ми се коства, че дилемите в това отношение също могат да бъдат решени ", добави съветският президент.

Според съветския външен министър има опити за подправяне на историята

" Министерството на защитата рапортува, че в настоящия моментняма никаква потребност от готовност, несъмнено ", сподели Путин на срещата с съветски военни репортери.

" Някои от нашите общественици приказват, че има незабавна потребност още един или два милиона души да бъдат мобилизирани. То зависи от това какво желаеме. Зависи от задачата ", сподели съветският президент.

Путин акцентира, че от януари до момента за съветската войска са били наети над 150 000 военнослужещи по контракт, а през миналата седмица контракти са подписали 9500 души.

" Русия обмисля да напусне зърнената договорка ", съобщи съветският президент.

„ В момента всички са настроени позитивно. Предайте това на Путин “, сподели с усмивка украинският президент

Като причина за това Путин уточни неспазването, съгласно Москва, на клаузите в договорката, касаещи износа на съветски торове.

" Ние обмисляме в този момент да се оттеглим от тази зърнена договорка. Много условия, които трябваше да бъдат приложени, не бяха спазени ", съобщи Путин.  Той също по този начин упрекна Киев, че употребява морските коридори, планувани по силата на тази договорка, с цел да нападна съветската флота с дронове. 

 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР