Русия е отхвърлила предложението на Украйна за мир по Великден.

...
Русия е отхвърлила предложението на Украйна за мир по Великден.
Коментари Харесай

Путин отхвърлил предложението на Украйна за мир по Великден

Русия е отхвърлила предлагането на Украйна за мир по Великден. Това разгласи президентът Володимир Зеленски. Украинците са предложили помирение най-малко за двата празнични дни през уикенда. Зеленски за следващ път изиска и още оръжие от Запада.

Оценката на Украйна, НАТО и Съединените щати е, че войната е навлязла в решителната си фаза. Въпросът дали съдружниците на Украйна оказват задоволителна помощ провокира непрекъснати диспути. В четвъртък Съединените щати оповестиха следващия пакет на стойност 800 милиона $ за Украйна. Военни специалисти обаче споделят, че американците са способни да дават доста повече и по-мощни оръжия.

„ Русия отхвърли предлагането за помирение по Великден. Това добре демонстрира какво е същинското отношение на техните водачи и тази страна към християнската религия. Особено по време на едно от най-радостните и значими събития за християните. Ние обаче се надяваме на мир. Надяваме се, че животът ще победи смъртта“, съобщи Зеленски.

„ Дроновете, които изпращаме в този момент, са нападателно оръжие. Те служат за атакуването на цели. В диалозите с украинците взехме решение, че тези системи ще послужат на потребностите им ”, сподели Джон Кърби – представител на Пентагона.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР