Русия е опитвала да оказва влияние в различни европейски държави

...
Русия е опитвала да оказва влияние в различни европейски държави
Коментари Харесай

Таен документ разкрива влияние на Русия сред политици в ЕС

Русия е опитвала да оказва въздействие в разнообразни европейски страни в по-голяма степен от одобряваното до момента. Съвместно следствие на английското радио Би Би Си, немското списание „ Шпигел “, немската социална телевизия Цет Де Еф и италианският вестник „ Ла Република “ разкрива съществуването на скришен стратегически документ, който разказва дейностите за дестабилизация и агитация в разнообразни европейски страни.

Документът е създаден от висши съветски държавни служители и съдържа проекти за „ организация на срещи, манифестации и митинги в разнообразни страни от Европейски Съюз “, както и „ сполучливата поддръжка на резолюции в националните парламенти на страни от Европейски Съюз, които да приканват за анулация на глобите против Русия и за признание на Крим като съветска територия. “ Предлага се друга поддръжка за последователи на Кремъл и способи за дискредитиране на съперниците му. Говори се и за образуване на медийни акции. Документът е пратен на 3 април 2017 година по имейла до висшестоящ служител от президентската администрация на Русия.

Един от съответните план ив него е поддръжката на немски кандидат-депутат от „ Алтернатива за Германия “. Маркус Фронмайер влезе в Бундестага на изборите по-късно. В документа изгледите за триумф на Фронмайер се правят оценка като високи, а позицията му като проруска. Изводът гласи: „ Той ще бъде народен представител в Бундестага, който ще е напълно под наш надзор. “ Предложено е да му се окаже медийна и финансова поддръжка. Негови предизборни манифестации, за чиято организация се желае позволение, са се състояли фактически.

Фронмайер отхвърли изказванията. Разследването на четирите медии се базира на документи от учредения от Михаил Ходорковски „ Досие Център “ в Лондон, които са били тествани от неазвисими източници. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР