Русия е обстрелвала с фосфорни бомби металургичния комбинат Азовстал в

...
Русия е обстрелвала с фосфорни бомби металургичния комбинат Азовстал в
Коментари Харесай

Украйна: фосфорни бомби над Азовстал


Русия е обстрелвала с фосфорни бомби металургичния комбинат " Азовстал " в Мариупол, твърди украинската страна. Тежки сражения се водят в региона на Донецк и Луганск, само че съветската атака в Донбас изостава от проекта.

Металургичният комбинат " Азовстал " в Мариупол е обграден от съветските елементи

Русия е хвърлила фосфорни бомби в региона на в пристанищния град Мариупол, оповестиха украински представители. " Адът слезе на земята – в `Азовстал` ", написа в Телеграм общинският консултант от Мариупол Пиетро Андрюшченко. Фосфорните бомби се възпламеняват при контакт с въздуха, и по-точно с кислорода в него, и предизвикват големи вреди. Тяхното потребление е неразрешено.

Руски " привет " за украинската победа в Торино
Редакцията предлага
Андрюшченко е поствал и видео, снимано от въздуха, на което се вижда ясно огнен дъжд, който се изсипва над металургичното дружество. На записа, който е с неразбираем генезис, се виждат също и артилерийският обстрел на промишлената зона, както и надписи ан съветски и ангрийски върху бомбите, с които явно съветските военни реагират на: " Калуш, както си пожелахте. Това е за `Азовстал` ", написа на съветски, както и " Помогнете на Мариупол, помогнете на " Азовстал " в този момент ", а в допълнение – датата 14 май. Тези фотоси също са с неуточнен генезис.

Точно с тези думи вокалистът на украинската група " Оркестър Калуш ", чиято ария победи на Евровизия, насочи нощес апел от залата в Торино. В злобни мнения, съдържащи ненавист, се показва, че фосфорните бомби са съветският привет за украинската победа в песенния конкурс.

Губернатор: ракетен обстрел на Лвов

По данни на украинските управляващи в утринните неделни часове. Поразена е военна инфраструктура, заяви в Телеграм локалният губернатор Максим Козицки. Засега не е ясно дали има ранени или убити хора. Лвов се намира в Западна Украйна близо до границата с Полша.

В Донбас не престават сраженията в регионите Донецк и Луганск. Ситуацията остава доста тежка, само че въпреки всичко под надзор, гласи известие на украинските военни във Facebook. Украинските бранители са съумели да отхвърлен през вчерашния ден в късния следобяд общо 12 набези, като са съумели да унищожат 8 съветски танка, пет артилерийски системи, девет бронирани автомобила, както и шест дрона.

Лондон: съветската атака в Донбас изостава от графика

Русия е изгубила от началото на войната в Украйна към 1/3 от употребяваните сухопътни елементи, се споделя в оценка на английското военно министерство за настоящото положение. Според нея стойностите на безсилие на съветската войска остават високи и константни. Освен това през последните 4 седмици руснаците не са добавили никакви основни нови територии към следената от тях зона. Военното разузнаване счита, че изостава от проекта.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР