Русия е направила хиляди“ опити да се намеси в европейските

...
Русия е направила хиляди“ опити да се намеси в европейските
Коментари Харесай

Русия се опитва да саботира европейските железопътни линии, предупреждава Прага

Русия е направила „ хиляди “ опити да се намеси в европейските железопътни мрежи в акция за дестабилизиране на Европейски Съюз и саботиране на сериозна инфраструктура, съгласно министъра на превоза на Чешката република.

Мартин Купка сподели пред Financial Times, че се подозира, че Москва е направила „ хиляди опити да отслаби нашите системи “ след пълномащабното навлизане на Владимир Путин в Украйна през февруари 2022 година

хакерската акция включва офанзиви против системите за сигнализация и мрежите на чешкия народен железопътен оператор České dráhy, сподели Купка. Минали офанзиви извадиха от работа системите за издаване на билети и повдигнаха опасения за сполучлива интервенция в сигнали, причиняващи съществени произшествия.

„ Това несъмнено е сложен момент .. [но] Наистина съм доста удовлетворен, тъй като сме в положение да защитим всички системи преди сполучлива офанзива “, сподели Купка.

Опитите на Русия да дестабилизира европейската енергийна инфраструктура са добре документирани, само че намесата в транспортн...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР