Русия е нанесла мощни ракетни удари по Киев, като столичните

...
Русия е нанесла мощни ракетни удари по Киев, като столичните
Коментари Харесай

Русия с мощни ракетни удари по Киев, има загинали

Русия е нанесла мощни ракетни удари по Киев, като столичните управляващи оповестиха за 8 жертви.

В региона на Подолск парчета от ракети са паднали на територията на няколко предприятия, а в Шевченковски регион е горял апартамент в жилищна постройка, заяви в Telegram кметът на Киев Виталий Кличко.

Според Киевската градска военна администрация вследствие на въздушна офанзива в регион Святошински, преди този момент в жилищна постройка, ударната вълна е счупила прозорци. В квартал Шевченко осколки са развалили жилищна постройка - информацията се обяснява. В същия регион по предварителни данни има пожар на територията на детска градина.

По предварителна информация в квартал Шевченко са регистрирани и пожари на коли. Към мястото на случая са изпратени спасители. „ В региона на Подолск, вследствие на падащи ракетни парчета, избухна пожар в трансформаторна подстанция и в двуетажна нежилищна постройка “, добави градският шеф.

По-късно Кличко заяви, че в същия регион гори покрив на жилищна постройка. Освен това столичният глава посочи, че в квартал Святошински прозорците на две девететажни здания са били счупени от ударната вълна. Кличко написа, че са известни четири жертви - една жена в Святошински регион и трима души в Шевченковски. Малко по-късно кметът показа, че към този момент са известни осем жертви. " До момента няма приети в болница. Лекарите оказаха помощ на всички на място ", сподели Кличко.

По-рано през нощта бе обявено, че от база в северния Мурмански район стратегически бомбардировачи Ту-95. Впоследствие стана известно, че вражеските ракетни оръжия се насочват към Киев.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР