Русия е много надежден доставчик на енергия за Европа и

...
Русия е много надежден доставчик на енергия за Европа и
Коментари Харесай

Кремъл: Русия е много надежден енергиен доставчик за Европа

Русия е доста благонадежден снабдител на сила за Европа и " прецизно извършва всичките си отговорности ". Това съобщи през днешния ден представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от Ройтерс.

На всекидневен телефонен брифинг той добави, че Германия е била осведомена за " циклите на обслужване " на газопровода " Северен поток-1 ", който се чака да бъде спрян за поддръжка в интервала 11-21 юли.

Количествата газ, превозени по подводния " Северен поток-1 " от Русия към Германия, понижават. Москва твърди, че механически проблем, породен от наложените западни наказания, е принудил " Газпром " да понижи доставките. Според Италия и Германия обаче това е предлог да се изпраща по-малко газ.

Берлин задейства през днешния ден втората фаза на спешния си проект при положение на проблеми с газовите доставки, обявявайки " положение на паника ".

Министърът на стопанската система Роберт Хабек разяснява, че газът в този момент е " нищожна стока в Германия "

" Ситуацията е сериозна, а зимата ще пристигна ", предизвести той.

По думите му немската индустрия е подготвена да одобри модел за газови аукциони, който държавното управление ще пусне през лятото, с цел да насърчи промишлените консуматори да пестят газ.

Той изрази вяра също по този начин в никакъв случай да не стига до въвеждане на режим на газовите доставки за индустрията, допълвайки обаче, че не може да изключи подобен вид.

Хабек добави, че държавното управление ще предприеме нови ограничения за гарантиране на енергийната сигурност, в случай че след провеждането на техническите действия по " Северен поток " Германия не получава газ.

Същевременно еврокомисарят по енергийната политика Франс Тимерманс заключи през днешния ден, че 12 европейски страни към този момент са наранени от прекъсване или понижаване на съветските доставки.

По думите му 10 страни от 27-те членки на блока са отправили " ранни предизвестия " за сигурността на снабдяването със синьо гориво - първата и най-мека фаза от трите спешни равнища, обрисувани в европейските разпореждания за сигурност на енергийните доставки.

Страните от Европейски Съюз би трябвало да имат тристепенни проекти за деяние при нарушавания в снабдяването.

Русия към този момент е спряла износа на газ за Полша, България, Нидерландия, Дания и Финландия поради отхвърли им да работят по схемата за заплащания, препоръчана от Москва.

Отказът на България да употребява новата система за заплащане неизбежно ще докара до напредък на цените за крайните консуматори, съобщи в изявление за ТАСС Юрий Пилипсон, шеф на Четвърти европейски департамент на министерството на външните работи на Русия.

Той отхвърли изказванията, че Русия употребява " газово оръжие " и акцентира, че логаритъмът на Москва е " транспарантен и елементарен " и към този момент се употребява сполучливо от доста европейски компании.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР