Русия е извършила над 80 полета, като 29 от тях

...
Русия е извършила над 80 полета, като 29 от тях
Коментари Харесай

Русия използва летища в Беларус във войната с Украйна |

Русия е направила над 80 полета, като 29 от тях са от летищата Барановичи и Бобруйск, ситуирани на територията на Беларус.

Това се показва в оперативната информация на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна, представена от УНИАН.

Руските въздушни удари не престават по военната и гражданската инфраструктура в Житомирска, Киевска, Черниговска, Харковска и Донецка област. В тях са взели участие бомбардировачи, щурмови самолети и изтребители.

" Врагът разполага с пет разследващи самолета, които правят въздушно разузнаване на цели на украинска територия. В оперативните зони на Черно и Азовско море корабите на Военноморски сили на Руската федерация извършват задания в избрани региони на Черно море. В североизточната част на Азовско море не престават да се разполагат до пет кораба от разнообразни видове, които да подкрепят дейностите на сухопътната формация на окупационните войски ", декларират от Генералния щаб.

По-рано през днешния ден неназовани представители на НАТО обявиха в коментар за CNN, че алиансът разполага с информация за скорошно присъединение на Беларус към пълномащабните военни дейности на Русия против Украйна. Според източниците Беларус към този момент подхваща стъпки за присъединяване в инвазия.

Генералният щаб на украинските въоръжени сили декларира още, че опасността от беларуско нахлуване по посока на Волин е огромна.

По-рано УНИАН заяви, че Беларус публично не взе участие във войната, която Русия продължава да назовава " специфична интервенция ". В същото време съветските военни употребяват територията на Беларус за превозване на бойци и военно съоръжение и за изстрелване на ракети по Украйна.

Има и известия, че в беларуски лечебни заведения се лекуват бойци, ранени по време на боевете в Украйна, заради което някои лечебни заведения са спрели да оказват помощ на беларуси.

На 11 март стана ясно, че съветски военни са атакували беларуска територия на границата с Украйна. Държавната гранична работа на Украйна назова нападението умишлена провокация, целяща да въвлече въоръжените сили на Беларус във войната с Украйна. В същия ден беларуското министерство на защитата отхвърли обстоятелството, че три беларуски села са били атакувани от въздуха.

На 15 март Александър Лукашенко съобщи, че Беларус не може да помогне с нищо на Русия във войната против Украйна и че Руската федерация " не приканва " беларуски бойци.

На 21 март съветникът на украинския министър на вътрешните работи Антон Геращенко сподели, че на среща в Кремъл президентът Лукашенко е заречен на съветския си сътрудник Владимир Путин да вкара войски в Украйна не по-късно от 21 март. Сега се твърди, че съветският президент желае да в профил Лукашенко от власт със мощ.

Страните сътрудници на Украйна постановат наказания на Беларус наедно с Русия поради подпомагането на съветската експанзия, припомня УНИАН.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР