Русия е изтеглила около 2/3 от войските, които са били

...
Русия е изтеглила около 2/3 от войските, които са били
Коментари Харесай

Пентагонът: Русия е изтеглила 2/3 от войските, разположени около Киев

Русия е изтеглила към 2/3 от войските, които са били ситуирани към Киев, като множеството от тях са изпратени назад в Беларус с проекти за пренасочване на други места в Украйна, съобщи почитан чиновник на Пентагона.

" Започваме да виждаме, че те се консолидират в Беларус. Това, което продължаваме да считаме, е, че съветските войски ще бъдат преоборудвани, снабдявани, може би даже подсилени с спомагателна жива мощ, а по-късно ще бъдат изпратени назад в Украйна, с цел да продължат да се бият на други места ", сподели служителят.

Пренасочването идва, откакто украинските сили дадоха мощен отпор на руснаците, нахлули в Украйна на 24 февруари с явното желание бързо да завладяват столицата Киев и да сменят държавното управление. Западните военни анализатори нарекоха несполучливата блокада на Киев доста проваляне за руснаците, само че Москва загатна, че желае да концентрира военните си старания върху югоизточния район на страната Донбас, където те се сплотиха с проруските сепаратистки сили.

Представителят на Пентагона акцентира, че изтеглените войски към момента не са посочили признаци за напредване към Донбас. Длъжностното лице не отхвърли известията, че западните съдружници на Украйна възнамеряват да ѝ доставят танкове, създадени в някогашния Съветски съюз, с цел да продължи контраатаката си против съветските сили.

" Продължаваме да обсъждаме и беседваме със съдружниците и сътрудниците си за помощ в региона на сигурността за Украйна, само че решенията за това какво една страна дава на Украйна са национални ".

Девет седмици след началото на войната Вашингтон акцентира, че дава на Украйна единствено " отбранителни " оръжия, като да вземем за пример прецизни оръжия за заличаване на съветски бронирани машини. Около 14 други страни дават оръжия, които по принцип са с по-офанзивно предопределение, сподели служителят.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР