Русия е изправена пред забрана за всички големи спортни събития

...
Русия е изправена пред забрана за всички големи спортни събития
Коментари Харесай

Русия е изправена пред забрана за олимпийски и световни първенства

Русия е изправена пред възбрана за всички огромни спортни събития поради " несъответствия " в база данни от лаборатории , предизвести Световната антидопингова организация, оповестява БиБиСи.

Страната разполага с три седмици, с цел да изясни " несъответствията " или да рискува да бъде изключена от олимпийските и международните шампионати .

На Русия може да бъде неразрешено и да бъде хазаин на огромни събития . " Има доказателства, че тези данни са изтрити ", разяснява ръководителят на Wada Джонатан Тейлър. " Трябва да разберем от съветските управляващи какво е тяхното пояснение . "

Русия съобщи данни от своята московска лаборатория през януари като изискване за нейната реинтеграция. Но Wada декларира, че нейният изпълнителен комитет е осведомен, че е открита публична процедура за съблюдаване на закона за разкриването на " несъответствия ".

" Това сега е хипотетично, само че в случай че специалистите поддържат настоящето си мнение, тогава комисията за обзор на спазването на условията ще направи рекомендация да се изпрати уведомление до " Русада ", че " не отговаряте на условията " и предлага последици ", изяснява Тейлър.
 Русия е укрила минимум 100 хиляди допинг проби
Русия е укрила минимум 100 хиляди допинг проби

WADA наруши личната си процедура, правейки пролонгация на съветската страна…

" В случай на " сериозно неспазване ", в този момент има насочна точка за наказания , които могат да се усилват и понижават. Те включват наказания против " Русада ", изключване на събития, проведени в Русия и изключване на съветски спортисти в международни шампионати и Олимпиади. "

Тейлър акцентира, че съгласно нов набор от правила, Wada към този момент има пълномощието да ползва сходни санкции , само че също по този начин изясни, че в случай че Русия апелира, казусът в последна сметка ще бъде решен от Арбитражния състезателен съд - АСС. " Всички са съгласни, че ще се наложи това, което реши АСС ".

" Трябва да сме доста деликатни. Трябва да се съблюдава процедурата . Не можем да се предреши резултата ", изяснява той.

Международният олимпийски комитет - МОК отхвърли рекомендацията на Wada да забрани присъединяване на Русия в Олимпийските игри в Рио през 2016 година след допинг скандал, само че приключи присъединяване на тима в зимните олимпийски игри в Пхенян 2018, като спортистите бяха принудени да се състезават като неутрални.

В понеделник Международната асоциация на федерациите по лека атлетика (IAAF) удостовери решението си за възбрана на Русия единствено четири дни преди началото на Световното състезание в Доха, откакто изслуша отчет от своята работна група.
 Според отчет на WADA Путин персонално е обвързван с укриването на случаите с приложимост на допинг
Според отчет на WADA Путин персонално е обвързван с укриването на случаите с приложимост на допинг

Преди шампионата в Москва...

Сега обаче Русия е изправена пред вероятността да бъде изключена от доста други събития, в това число Олимпиадата в Токио през идната година и Световната купа по футбол 2022 година.

Тейлър разяснява, че новите санкционни права на Wada оправдават мощно спорното решение за възобновяване на " Русада " през януари преди данните да могат да бъдат оценени.

Но Роб Кьолер от групата " Световни спортисти ", която е сериозна към Wada за оправянето с рецесията , декларира, че членовете им са " гневни ".

" Дойде време да желаяме оставки от управлението на Wada, тъй като те демонстрираха, че не са подобаващи за задачата. Цялото това крушение е в интерес на Русия, както и от самото начало, без значими последствия ", добавя той.

В мнения, обявени от ТАСС, министърът на спорта на Русия Павел Колобков съобщи: " Какви тъкмо са тези разминавания и с какво са свързани ? "

" Експертите в региона на цифровите технологии от двете страни към този момент си сътрудничат. От наша страна ние продължаваме да оказваме всякаква помощ . "

Русия бе изпуснала крайните периоди за предаване на данните , преди дефинитивно да даде на Wada достъп до московската антидопингова лаборатория през януари .
 Без съветски спортисти на интернационалните надпревари?
Без съветски спортисти на интернационалните надпревари?

Заради нестихващия допинг скандал…
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР