Русия е изправена пред най-голямата си спортна катастрофа в историята,

...
Русия е изправена пред най-голямата си спортна катастрофа в историята,
Коментари Харесай

Русия е на една крачка от изключване от ФИФА и УЕФА

Русия е изправена пред най-голямата си спортна злополука в историята, с помощта на войната в Украйна. ФИФА и УЕФА са на една крачка от това да изключат страната от своите организации, което ще докара до цялостна злополука за съветския футбол. Това би било в резултат на следващата нападателна мярка на Владимир Путин за анексиране на завладените нови украински територии в Луганск, Донецк, Херсон и Запорожие.

Министърът на туризма, спорта, културата и връзките - Дмитрий Чернишенко, направи изявление при започване на седмицата, което докара до сериозен интернационален отзив в спортните среди. Той съобщи недвусмислено, че възнамерява да приобщи футболните клубове от въпросните територии към Руския футболен съюз (РФС), като поредна мярка за приобщаване на обществото.

Още през 2014 година, когато бе анексиран Крим, УЕФА издаде предизвестие към Москва, че, в случай че предприеме сходни дейности, ще се наложи РФС да изгуби лиценза си, което автоматизирано би извадило Русия от всички интернационалните надпревари. Оказва се, че това е най-малката цена, която Москва ще би трябвало да заплати, тъй като юристът по спортно право Михаил Прокопец показва още по-конкретно какво ще последва от едно сходно решение, тъй като и към днешна дата съветските тимове са с краткотрайно спрени спортни права.

От Webcafe показват трите най-сериозни последици за РФС, съгласно Прокопец:
Руският народен тим няма да има право да играе никакви интернационалните мачове - освен на шампионати от вида на европейски, международни шампионати и квалификации, само че даже и другарски срещи . Всяка една интернационална демонстрация ще би трябвало да бъде съгласувана първо с ФИФА. Русия няма да може да играе даже контроли с другарски страни, които не престават да са част от редиците на ФИФА и УЕФА - като Беларус, да вземем за пример. Всички заплащания по стратегиите на ФИФА и УЕФА към Русия ще спрат . Например - по програмата „ Хеттрик ", която обезпечава финанси за развиването на футбола, в това число на ДЮШ, или по програмата около Мондиал 2018, съгласно която Русия би трябвало да получи общо 100 милиона $ от ФИФА. Тези пари отиват за развиването на районните лиги и за инфраструктурата и академиите по районните центрове. Ще спрат и техническите обмени, които включват методологии, технологически данни и така нататък Руските клубове освен ще бъдат изключени от евротурнирите, само че и ще получат тотална възбрана за прехвърляния . Купуването и продаването на играчи ще бъде тотално неразрешено, а, в случай че някой чужденец въпреки всичко реши да играе в Русия, той най-вероятно ще получи възбрана да играе за съответния народен тим. Което автоматизирано значи, че съветските тимове ще изгубят съвсем всичките чужденци, с които сега разполагат.
По данни на The Athletic, съветският футбол към този момент губи по €215 млн. доходи годишно от началото на войната. Тази сума обаче може да набъбне съвсем двойно, в случай че спрат всички заплащания от интернационалните федерации и равнището на футбола се свие в допълнение от изваждането на задграничните гении от уравнението.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР