Русия е изпратила официална дипломатическа нота до Съединените щати, в

...
Русия е изпратила официална дипломатическа нота до Съединените щати, в
Коментари Харесай

Русия предупреди САЩ да спрат да доставят оръжия на Украйна, можело да доведе до непредвидими последици

Русия е изпратила публична дипломатическа нота до Съединените щати, в която предизвестява, че доставките на оръжия от Съединени американски щати и НАТО за Украйна „ наливат масло в огъня на спора " и могат да доведат до „ непредвидими последствия “.

Дипломатическият демарш, представен от The Washington Post, и е пристигнал в деня, в който президентът Байдън утвърди фрапантно разширение на военната помощ за Украйна с пакет от 800 милиона $, а самите оръжия включват 155-милиметрови гаубици - сериозна рационализация в артилерията на далечни дистанции, дронове за брегова защита и бронирана техника, както и спомагателни портативни зенитни и противотанкови оръжия и милиони патрони.

Съединените щати също по този начин улесниха доставката на Украйна на системи за противовъздушна защита с огромен обхват, в това число системата С-300 на Словакия. В подмяна страната получи ракетна система Patriot.

Доставката на оръжията, първата част от която ще дойде в Украйна до дни, е в отговор на незабавната молба на президента Володимир Зеленски до американския му сътрудник.

Държавният департамент отхвърли да разяснява наличието на дипломатическата нота от две страници.

Тя е изпратена във вторник, когато за първи път стана ясно за новия пакет от оръжейна помощ от Съединени американски щати. С него общият размер на помощта от Съединени американски щати надвишава 3,2 милиарда $.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР