Русия е изключително загрижена от коментарите на американския президент Доналд

...
Русия е изключително загрижена от коментарите на американския президент Доналд
Коментари Харесай

Русия смъмри Тръмп за Иран и Северна Корея, САЩ нарушавали договора за ракетите

Русия е " извънредно загрижена " от мненията на американския президент Доналд Тръмп, поставящи под въпрос нуклеарното съглашение с Иран, като подозира, че самият Вашингтон може да е нарушил контракта за надзор на въоръженията . Това разяснява съветският външен министър Сергей Лавров, представен от " Ройтерс ".

Коментарите на Лавров, направени пред съветски публицисти в Организация на обединените нации в Ню Йорк и оповестени от съветското външно министерство, илюстрират в какъв бездънен спор са Москва и Вашингтон по редица въпроси и допускат, че всевъзможни опити за усъвършенстване на към този момент доста неприятните връзки са изправени пред труднопреодолими спънки , отбелязва " Ройтерс ".

Обръщайки се към Общото заседание на Организация на обединените нации през вчерашния ден, Тръмп съобщи, че съглашението на Иран с шестте международни сили за ограничение на нуклеарната му стратегия в подмяна на разхлабване на икономическите наказания, било " срам за Съединени американски щати ". Вашингтон не можел да съблюдава съглашението, " в случай че то дава прикритие за вероятно създаване на нуклеарна стратегия ", уточни Тръмп.

 Нямаме избор с изключение на изцяло да унищожим КНДР, предизвести Тръмп в първата си тирада пред Организация на обединените нации Обновена
Нямаме избор с изключение на изцяло да унищожим КНДР, предизвести Тръмп в първата си тирада пред Организация на обединените нации

Той приказва за " незаконните режими "

Лавров, чиято страна е страна по съглашението с Иран, съобщи, че Русия изрично не е съгласна с тази позиция .

" Това е извънредно обезпокоително ", акцентира той и добави: " Ние ще пазиме този документ, този консенсус , който беше посрещнат с облекчение от цялата интернационална общественост и фактически укрепи както районната, по този начин и интернационалната сигурност. "

Позицията на Тръмп да " унищожи изцяло " Северна Корея , в случай че Съединени американски щати би трябвало да се отбраняват или да отбраняват съдружниците си, също не се хареса на Русия , която споделя обща граница със Северна Корея и счита, че договарянията и дипломацията са единственият метод за разрешаването на рецесията към нуклеарната и ракетната стратегия на Пхенян.

" Ако просто осъждате и заплашвате, тогава ние ще предизвикаме враждебно въодушевление у страните, върху които желаеме да окажем въздействие ", посочи Лавров по отношение на думите на Тръмп.

Той обаче резервира най-тежките си рецензии за вероятното нарушение от страна на Съединени американски щати на историческия контракт за надзор на въоръженията от 1987 г ., който не разрешава съветски и американски ракети със междинен обхват на сушата.

Високопоставен представител на администрацията на Тръмп упрекна Русия по-рано тази година в нарушаването на същия контракт - Договорът за нуклеарните сили със междинен обхват - нещо, което Москва отхвърли.

Ала Лавров уточни, че наподобява, че в действителност Вашингтон нарушавал контракта , който е в разгара на 30-годишна рационализация на застаряващите си ракетни подводници, бомбардировачи и наземни ракети, за която ще бъдат отделени към 1 трлн. $.

" Имаме съмнения на минимум три фронта, че американците основават оръжейни системи, които нарушават или могат да нарушат отговорностите по контракта ", разяснява съветският първи посланик, който добави, че Москва била предала опасенията си на Съединени американски щати.

Лавров се срещна с американския държавен секретар Рекс Тилърсън на два пъти в Ню Йорк през тази седмица.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР