Русия е готова за сътрудничество с всички приятелски страни, с

...
Русия е готова за сътрудничество с всички приятелски страни, с
Коментари Харесай

Путин: Русия е готова за сътрудничество в Арктика с всички приятелски страни

" Русия е подготвена за съдействие с всички другарски страни, с всички, които желаят да работят с Русия ". Това съобщи президентът на Русия Владимир Путин на гала по издигането на съветския байрак на ледоразбивача " Урал " и стартирането на вода на ледоразбивача " Якутия ",  в която се включи онлайн, съобщи ТАСС.

Значението на Северния морски път нараства неведнъж и като цяло развиването на северните райони в забележителна степен ще обезпечи бъдещето на Русия, безапелационен е Путин. Той означи, че ползата към присъединяване в такава взаимна работа в Арктика е извънредно огромен.

Той поздрави всички, които реализират такива значими за страната резултати в развиването на ледоразбивачния флот и Северния морски път.

" Сега не приказвам за усвояването на Арктика, не приказвам за това, че в забележителна степен развиването на северните райони ще обезпечи бъдещето на нашата страна. Развитието на този маршрут, изключително предвид на изменящия се климат, е извънредно значимо за нашата страна още в този момент, а в близка вероятност неговата значителност ще нарасне неведнъж ", посочи президентът.

Властите на РФ взеха навреме решение за строителство на нов ледоразбивачен флот в подмяна на излизащите от употреба съдове и предвид на увеличението на смисъла на Северния морски път.

" Ритмичното финансиране, възобновяване и развиването на опциите - научни и инженерни, в областта на специфичното корабостроене, атомната енергетика - освен ще ни разрешат да затвърдим високия софтуерен статут на Русия, само че и ще разрешат да натоварим настоящите и да сътворяваме нови корабостроителни мощности, включително в подобен значим за нас район като далечния Изток, имайки поради основаването на новата огромна корабостроителница " Звезда ", означи президентът.

Според него, е " изключително значимо, че това разрешава да се усилва водачеството на Русия на подобен значим транспортен маршрут като Северния морски път ". Държавният глава обърна внимание на проектите да бъдат увеличени размерите на транспортите по Северния морски път до 200 млн тона годишно.

" Това сигурно ще се случи, като имаме поради размерите и растежа на международната търговия ", съобщи Путин и разясни, че " това е голям товарооборот ".

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР