Русия е готова на сътрудничество с Украйна както за транзита,

...
Русия е готова на сътрудничество с Украйна както за транзита,
Коментари Харесай

Путин допусна прекъсване на транзита на газ през Украйна след 31 декември

Русия е подготвена на съдействие с Украйна както за преноса, по този начин и за доставката на природен газ, като неговата цена може да бъде с 25 % по-ниска спрямо актуалната. Това съобщи съветският президент Владимир Путин, съобщи ТАСС.

Той сподели също по този начин, че риск от спиране на преноса на газ през Украйна съществува. " Нафтогаз " с новите си правосъдни искове обостря обстановката в договарянията с Газпром по новия контракт за газови доставки, означи президентът.

Путин добави, че Русия е подготвена да подписа съглашение с Украйна според което и да е законодателство. " Ако Украйна успее да приложи европейското законодателство. Ако те съумеят да го създадат в оставащия интервал от време - хубаво. Те са поели задължения пред Европа, не пред нас. Нека го създадат, ние сме подготвени и на това.

Но не всичко зависи от нас. Ето за какво има риск от преустановяване на преноса, евентуално ", сподели Путин в отговор на журналистически въпрос за вероятни опасности за преноса на газ през Украйна в изискванията на приключване на настоящия контракт на 31 декември.

Путин също по този начин изрази вяра, че сред Москва и Минск до края на годината ще се реши въпросът за цената на съветския газ. Той сподели, че там договарянията вървят по проект. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР