Русия е готова да вземе участие в разработката на турски

...
Русия е готова да вземе участие в разработката на турски
Коментари Харесай

Русия е готова да вземе участие в разработката на турски изтребители от най-ново поколение

Русия е подготвена да вземе присъединяване в създаването на турски изтребители от по този начин нареченото 4++ потомство и от 5 потомство, като предложи редица технологии. Това съобщи през днешния ден пред публицисти ръководителят на съветската Федерална работа за военно-техническо съдействие Дмитрий Шугаев, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция. Той направи това изказване на шестнадесетото интернационално авиационно ревю, което се откри през днешния ден в Дубай,.

Шугаев сподели, че на този стадий се водят механически договаряния за аероплан от 4++ потомство и първи пробни съвещания за аероплан от 5 потомство, само че добави, че е прибързано да се приказва за съдържателни договаряния по въпроса за основаване на нов аероплан от Русия и Турция.

Шугаев съобщи, че Русия ще достави на Турция съветски изтребители от 5-о потомство Су-57 едвам откакто бъдат задоволени първичните потребности на самата съветска войска. Русия е подготвена да обмисли въпроса и за доставки на Турция на Су-35, в случай че Анкара прояви интерес към него.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган прояви интерес към съветските бойни самолети Су по време на посещаване на авиосалона МАКС-2019 година дружно с русия президент Владимир Путин през лятото. Тогава двамата имаха и диалози. След това Ердоган съобщи, че не изключва опция за покупка на Су-35 и Су-57 при положение на отвод от Съединени американски щати на доставките на F-35.

На ревюто в Дубай през днешния ден Шугаев сподели също по този начин, че договорът със Саудитска Арабия за доставката на системи С-400 към момента не е влезнал в действие. Той беше подписан през 2017 година

Русия също по този начин работи по въпроса за модернизацията на комплексите Панцир на армията на ОАЕ, добави той. Комплексите на въоръжение там са 50.

Шугаев заяви и, че Русия е получила над 15 поръчки за покупката на комплекси Панцир, в това число няколко от страни от Близкия изток. Става дума за зенитни ракетно-артилерийски комплекси Панцир - C1.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР