Русия е готова да вложи около 1,4 милиарда долара, за

...
Русия е готова да вложи около 1,4 милиарда долара, за
Коментари Харесай

Русия е готова да вложи 1,4 млрд. долара, за да мине Турски поток през Сърбия, обяви Путин

Русия е подготвена да вложи към 1,4 милиарда $, с цел да мине линия на " Турски поток " през Сърбия. 
 Путин дойде в Белград  Путин: Съединени американски щати и други западни страни дестабилизират Балканите, с цел да преобладават в района
Това съобщи съветският президент Владимир Путин по време на визитата си в Белград. 

" Ние със Сърбия правим такава работа, това визира и развиването на инфраструктурата, включително на директна инфраструктура на сръбска територия, ние сме подготвени да вложим в това нужните запаси, те ще бъдат към 1,4 милиарда $ ", сподели съветският президент на взаимната конференция със сръбския си сътрудник Александър Вучич, представен от Българска телеграфна агенция. 

Ние тази работа в действителност я приготвяме, дори на процедура я започваме, само че в последна сметка всичко ще зависи и от други страни, включително от страни от Европейския съюз, до каква степен те ще бъдат в положение да защитят своите суверенни национални ползи в разговора с европейските структури, акцентира Путин.

Той съобщи, че околните връзки и духовната непосредственост на сръбския и съветския народ оказват помощ в построяването на бъдещето и благодари на " братския сръбски народ " за топлия банкет. 

Руският водач благодари на Вучич за ангажирането му в развиването на двустранните връзки. По думите му стокообменът сред двете страни е повишен на два милиарда $ и е добре, че връзките са все по-добри. 

Вучич пък благодари на Русия за поддръжката на териториалната целокупност на Сърбия и добави, че без значение от това какъв брой е дребна Сърбия, тя е благонадежден сътрудник на Русия.

Руският президент пристигна през днешния ден на еднодневно посещаване в Сърбия, по време на което ще бъдат подписани над 20 съглашения и ще бъде прегледано политическото и икономическото съдействие, а основни тематики, както се чака, ще бъдат Косово и обстановката в района.

Путин кацна на летище " Никола Тесла " в Белград в 13:15 часа при мощни ограничения за сигурност. Неговият президентски аероплан бе ескортиран над сръбското въздушно пространство от самолети МиГ-29, които той неотдавна подари на Сърбия.

Путин бе посрещнат в сръбската столица със звън на църковни камбани, оръдейни залпове и последователи, развяващи сръбски и съветски флагове, съобщи АП.

Путин през днешния ден дружно с Вучич постави венци на Гробището на освободителите на Белград, а по-късно на Паметника на червеноармееца. В Гробището на освободителите на Белград са заровени бойци от Народноосвободителната войска на Югославия и бойци от руската Червена войска, които са дали живота си за освобождението на Белград през 1944г., отбелязва организация Бета.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР