Русия е готова да вложи 1,4 млрд. долара в продължението

...
Русия е готова да вложи 1,4 млрд. долара в продължението
Коментари Харесай

Путин: Русия е готова да вложи 1,4 млрд. долара в продължаването на „Турски поток“ през Сърбия


Русия е подготвена да вложи 1,4 милиарда $ в продължението на газопровода „ Турски поток “ до европейските страни през Сърбия, съобщи президентът на Русия Владимир Путин след руско-сръбските договаряния в четвъртък.

Той увери, че Русия е подготвена да осъществя плана за продължение на „ Турски поток “ за европейските страни, множеството от които демонстрират интерес.
„ Работив със Сърбия по този въпрос. Това касае и развиването на инфраструктурата, включително и директната инфраструктура през сръбска територия. Готови сме да вложим в това нужните запаси, като те се пресмятат на към 1 милиард и 400 милиона $ “, сподели Путин в отговор на въпрос дали по време на договарянията се е обсъждал въпросът за продължението на „ Турски поток “ за Европа през Сърбия.

„ Подготвяме това. Практически даже започваме, само че в последна сметка всичко ще зависи и от други страни, включително страните от Европейския съюз – до каква степен те ще са в положение да защитят своите суверенни национални ползи в разговор с европейските структури “, акцентира президентът на Русия.
От своя страна сръбският президент Александър Вучич съобщи, че Сърбия желае да получава газ през „ Турски поток “.

„ Сърбия чака доста от „ Турски поток “ и ние направихме доста към сегашния миг – подписахме и завършихме доста процедури..Досега ние получаваме газ през територията на Украйна и Молдова, а в този момент желаеме да поучаваме газ през „ Турски поток “, през територията на България и по тази причина строим и газопровод “, сподели Вучич.

Проектът „ Турски поток “ планува строителство на газопровод от две тръби с общ потенциал от по 15,75 милиарда куб м всяка. Първата тръба е планувана е предопределена за доставка на газ за турските консуматори, а втората – за газоснабдяване на страните от Южна и Югоизточна Европа. Пускът на газопровода е плануван за края на 2019 година

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР