Русия е готова да участва в разрешаването на ситуацията с

...
Русия е готова да участва в разрешаването на ситуацията с
Коментари Харесай

Москва: Няма да спираме борбата с терористите заради мигрантите

Русия е подготвена да взе участие в разрешаването на обстановката с мигрантите в Европа, само че няма да приключва битката с терористите в Сирия, съобщи съветският външен министър Сергей Лавров през днешния ден в Хелзинки, съобщи РИА Новости.

„ Разбираме напълно сложността на проблем с мигрантите за Европейски Съюз, водим разговор по този въпрос сред Русия и Европейската работа за външно деяние и ще го продължим, ще се стремим да внесем своя принос в решаването на този проблем, само че ние не можем да спомагаме за решение на проблем за сметка на преустановяване на битката с тероризма “, сподели Лавров.

Според него решението лежи в цялостното осъществяване на сделките сред президентите на Русия и Турция, които бяха реализирани през септември 2018 година за зона за деескалация в Идлиб.

Междувременно съветското военно министерство заяви, че не повече от 35 000 души са пресекли границата от Сирия към Турция от началото на тази година.

Ведомството изрично отхвърли мненията на Турция и западни страни за бежански потоци и филантропична рецесия в Идлиб, определяйки тази информация като безпочвена.

Днес обстановката в Идлиб бе тематика на диалози сред немската канцлерка Ангела Меркел и съветския президент Владимир Путин. В диалога по самодейност на Берлин е изразена вяра за реализиране на резултати при срещата на високо ниво в Москва на 5 март сред Русия и Турция, заяви пресслужбата на Кремъл.

По-рано от Кремъл оповестиха, че турският президент Реджеп Ердоган ще посети в четвъртък Русия за среща с съветския си сътрудник.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР