Русия е готова да споделя и прилага своя опит от

...
Русия е готова да споделя и прилага своя опит от
Коментари Харесай

Русия е готова да сподели опита си от борбата с терористи в Сирия

Русия е подготвена да споделя и ползва своя опит от битката с терористи в Сирия, повишавайки оперативните благоприятни условия на силите, употребявани от Организацията на Договора за групова сигурност (ОДКС).

Това съобщи през днешния ден съветският президент Владимир Путин на конгрес на ОДКС в киргизстанската столица Бишкек, предадоха ТАСС и Българска телеграфна агенция.

Заради опцията от поява на нови горещи точки наоколо до страните членки е належащо по-ефикасно да се проучва и предвижда военно-политическата конюнктура в зоната на отговорност на ОДКС, да се засилва по-специално активността на Центъра за спешно реагиране на организацията, посочи Путин.

Русия счита за потребно да продължи взаимните интервенции за очистване на интернационалните терористични групировки в пространството на ОДКС. Сред предпочитаните задания на обединяването е да ускори битката с противозаконния оборот на опиати. Особено внимание заслужава въпросът за укрепване на миротворческия капацитет на ОДКС, уточни съветският водач.

Путин даде обещание Русия да спомага за развиване на съдействие с всички заинтригувани страни и интернационалните обединявания. Още предходната година бе утвърден пакет от документи, предвиждащи ОДКС да дава статут на наблюдаващ или сътрудник - откакто всички членки ги ратифицират, ще може да стартира и съответен разговор със страните, подготвени за тесни контакти, добави той. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР