Русия е готова да съдейства за създаването на условия за

...
Русия е готова да съдейства за създаването на условия за
Коментари Харесай

Лавров: Русия е готова да съдейства за постигането на мир между Армения и Азербайджан

Русия е подготвена да спомага за основаването на условия за сключването на кротичък контракт сред Армения и Азербайджан, съобщи съветският външен министър, Сергей Лавров, на взаимна конференция с арменския си сътрудник, Арарат Мирзоян, съобщи ТАСС.

„ Обсъдихме в детайли обстановката в Южен Кавказ. Подчертахме смисъла на осъществяването на договореностите сред водачите на Армения, Азербайджан и Русия от 9 ноември 2020 година, 11 януари и 26 ноември предходната година “, сподели още Лавров, съобщи Българска телеграфна агенция.

Руският външен министър акцентира, че Москва продължава да подсигурява изпълняването на тези договорености, както и активността на съветския миротворчески контингент в района при строгото съблюдаване на неговия мандат.

На 26 март съветското министерство на защитата заяви, че азербайджанската войска е влезнала в зоната на отговорност на съветския миротворчески контингент на територията на Нагорни Карабах. В неделя вечерта съветското ведомство заяви, че Азербайджан е изтеглил войските си от селището Фарух в противоречивия район.

Ситуацията към Нагорни Карабах се изостри на 27 септември 2020 г, откакто там започнаха дейни бойни дейности. На 9 ноември същата година съветският президент Владимир Путин, азербайджанският президент Илхам Алиев и министър председателят на Армения Никол Пашинян подписаха тристранно съглашение, което докара до цялостно преустановяване на военните дейности в тази конфликтна зона, напомня ТАСС.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР