Русия е готова да разгледа съвместните газови проекти с България

...
Русия е готова да разгледа съвместните газови проекти с България
Коментари Харесай

Интересен развой на събитията! Русия е готова да разгледа съвместните газови проекти с България при условие, че те бъдат гарантирани от правителството на България и Европейския съюз!

Русия е подготвена да прегледа взаимните газови планове с България при изискване, че те бъдат обезпечени от държавното управление на България и Европейския съюз. Това съобщи министърът на енергетиката на Русия Александър Новак в ефира на съветския ефирен канал „ Россия 24 “, предава ТАСС, представена от “Фокус”.

„ Русия осъществя строителството на газопровода „ Турски поток “. България още веднъж демонстрира интерес преносът на газта да минава през територията на страната. Включително те желаят да се прегледа въпросът за допустимо строителство на газов хъб в България. В момента се създават технико-икономическите учредения. По принцип Русия не се отхвърля от съдействие и сме подготвени да разгледаме всички разновидности “, съобщи Новак.

„ За нас е значимо да получим гаранции, че всички тези огромни планове и бъдещи инфраструктурни планове ще бъдат обезпечени от позиция на покупателите на газа, че ще подхождат с условията на европейското законодателство и ще имаме гаранции от държавното управление на България и Европейската комисия “, добави енергийният министър.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР