Русия е готова да разгледа искане от британските следователи да

...
Русия е готова да разгледа искане от британските следователи да
Коментари Харесай

Кремъл: Лондон има право да поиска да разпита заподозрените по случая Скрипал

Русия е подготвена да прегледа искане от английските следователи да дойдат и да разпитат двамата мъже, упрекнати за отравянето на някогашния съветски разузнавач в Солсбъри. Това сподели през днешния ден представителят на Кремъл, съобщи Асошиейтед прес.
Англия упрекна Александър Петров и Руслан Боширов предходната седмица в опит за ликвидиране на двойния сътрудник Сергей Скрипал и щерка му Юлия със основания по руско време военен нервнопаралитичен сътрудник "Новичок ". Двамата оцеляха при офанзивата в Солсбъри на 4 март, само че локален гражданин умря по-късно, откакто евентуално е имал контакт с отровата, съобщи Българска телеграфна агенция.
Петров и Боширов се появиха през вчерашния ден в предаване по съветската телевизия Ар Ти (RT) и обявиха, че са посетили Солсбъри като туристи и нямат нищо общо с отравянето. Те отхвърлиха изказванието на Англия, че са сътрудници на съветското военно разузнаване, заявявайки, че работят в бизнеса с хранителни добавки.
Говорителят на президента Владимир Путин Дмитрий Песков сподели през днешния ден, че съветските управляващи ще прегледат искане на Англия те да бъдат разпитани, в случай че постъпи такова. Той добави, че Англия е отклонявала нееднократните съветски оферти за осъществяване на взаимно следствие.
"Съществува механизъм за правна помощ, регламентиран от двустранни съглашения и интернационалното право ", сподели пред кореспонденти Песков и добави: "Ако получим публично искане от Лондон, то сигурно ще бъде прегледано от съветската страна в строго сходство със закона ".
Той добави, че "от самото начало Русия акцентира желанието си да сътрудничи за изясняване на събитията на случилото се в Солсбъри и откриване на причинителите ", само че "британската страна изрично отхвърля такова съдействие ".
"Обвиненията към Русия в неистина след изказванията на двамата съветски жители е неуместно. Те са елементарни жители. Те нямат никаква връзка с съветското държавно управление ", означи Песков пред репортерите, откакто Лондон назова изявлението на двамата "лъжи ".
Песков сподели, че още не е имал време да гледа изявлението и не знае дали Путин го е гледал. Той не пожела да разкрие, какъв брой дълго е лишило на съветските управляващи да намерят двамата мъже и сподели, че Кремъл няма нищо общо с организирането на изявлението с тях.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР