Русия е готова да продаде на Турция своите зенитни ракетни

...
Русия е готова да продаде на Турция своите зенитни ракетни
Коментари Харесай

Путин въоръжава Турция със С-400

Русия е подготвена да продаде на Турция своите зенитни ракетни системи С-400, въпросът за локализацията на производството ще се дефинира от готовността на турската индустрия. Това съобщи в четвъртък съветският президент Владимир Путин, предават международните медии.   „ Обсъдихме опцията за продажба на системите С-400. Готови сме за това. Що се отнася до съдействието, то това е обособен въпрос, обвързван с готовността на турската индустрия. Ние такава техника до в този момент в никакъв случай не сме произвеждали зад граница”, съобщи Путин.

Путин напомни за дългите периоди на редица взаимни военни стратегии, акцентирайки за образец руско-индийската ракета BrahMos. „ Това се прави към този момент десетилетия, тъй като изисква огромна софтуерна подготовка и подготовка на фрагменти. Но по принцип нищо невероятно няма. Ние сме подготвени да доставяме нашите най-нови системи и най-ефективните ни системи, заповядайте. Президентът Реджеп Ердоган знае това, и нашите военни го знаят, и турските военни също”, направи извод президентът.

Първите изказвания за желанието на турските военни да се снабдят с С-400 се появиха през есента на 2016 година. През пролетта на 2017 година въпросът бе неведнъж обсъждан на висше ниво, в това число и два пъти от президентите Путин и Ердоган.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР