Русия е готова да приеме западни журналисти, но изисква адекватно

...
Русия е готова да приеме западни журналисти, но изисква адекватно
Коментари Харесай

Песков: Русия е готова да приеме западни медии, но зависи от поведението им

Русия е подготвена да одобри западни публицисти, само че изисква съответно отношение и към своята преса в чужбина - няма да има повече " business as usual " (работа както нормално – бел.ред.), съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков в коридорите на Петербургския интернационален стопански конгрес, предават Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

За първи път на тазгодишното събитие не бяха упълномощени западни медии. Говорителят на Кремъл означи, че достъпът до идващите огромни събития ще зависи от държанието както на самите тези медии, по този начин и на западните страни като цяло.

Песков посочи, че издаването на акредитации в бъдеще ще зависи и от това по какъв начин се отнасят към съветските публицисти " в недружелюбни " страни. Москва употребява този термин за страни, които са наложили наказания на Русия поради " специфичната военна интервенция " в Украйна, както я назовава Кремъл.

Песков сподели, че всички задгранични кореспонденти са имали опция да гледат живо предаване на пленарното съвещание на събитието, отбелязва ТАСС. " Всички интернационалните организации за разпространяване на информация работят. Няма да има повече работа както нормално. Ние ще бъдем подготвени да ги приемем (западните кореспонденти - бел. ТАСС), само че няма да поносим сходно отношение към нашите публицисти в чужбина ", акцентира той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР