Русия е готова да прекрати военните действия във всеки момент,

...
Русия е готова да прекрати военните действия във всеки момент,
Коментари Харесай

Песков представи трите условия на Кремъл за прекратяване на войната |

Русия е подготвена да приключи военните дейности във всеки миг, в случай че Украйна извърши нейните претенции, съобщи пред Ройтерс представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Представените от представителя на съветския президент Владимир Путин претенции са следните:

- В украинската конституция да бъде записан неутралният статут на страната;

- Киев да признае съветския суверенитет над анексирания полуостров Крим, както и  независимостта на сепаратистките Донецка и Луганска национална република;

" На Украйна ѝ беше казано, че можем да прекратим военните дейности във всеки миг, в случай че извърши тези условия ", съобщи Песков пред Ройтерс.

По думите му Русия няма никакви нови териториални искания към Украйна. " Ние на практика прекратяваме демилитаризацията на Украйна. Но най-важното - Украйна сама да приключи своите военни дейности. Те са длъжни да прекратят военните си дейности и тогава никой няма да стреля ", добави представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

По тематиката с " демилитаризацията " в последното си изказване президентът Владимир Путин също съобщи, че разрушаването на военната инфраструктура на Украйна е съвсем завършило. Путин атакува Украйна с две декларирани в първата му тирада цели - " демилитаризация и денатификация ". В изискванията, обявени от Песков на Ройтерс, не се загатва денацификация.

Около 16 часа българско време през днешния ден се чака да стартира третата среща сред съветската и украинската делегации, като точното място не се оповестява. Предстои и диалог сред украинския президент Володимир Зеленски и немския канцлер Олаф Шолц.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР