Русия е готова да помогне на Саудитска Арабия да се

...
Русия е готова да помогне на Саудитска Арабия да се
Коментари Харесай

Москва предложи на Саудитска Арабия да купи С-300 и С-400

Русия е подготвена да помогне на Саудитска Арабия да се отбрани, в случай че управлението й вземе решение да купи съветско оръжие. Това съобщи президентът на Русия Владимир Путин, представен от ТАСС.
„ Що се касае до помощта за Саудитска Арабия. В Корана се споделя, че всевъзможен тип принуждение е недопустим, с изключение на отбраната на своя жанр. За да отбрани „ своя жанр “, своята страна, ние сме подготвени да окажем съответстващата помощ на Саудитска Арабия, а политическото управление на Саудитска Арабия е задоволително да вземе умно държавно решение, както това направиха към този момент ръководителите на Иран, закупувайки С-300 и както направи президентът (на Турция Реджеп Таийп) Ердоган, купувайки от Русия най-новите системи за противовъздушна защита С-400 „ Триумф “. Те ще защитят надеждно всички инфраструктурни обекти на Саудитска Арабия “, акцентира Путин.
Той удостовери също, че в хода на договарянията в Анкара с водачите на Турция и Иран не е обсъждана обстановката с офанзивата против саудитските петролни обекти, съобщи организация Фокус.
Държавният глава напомни позицията на Русия за рецесията в Йемен. „ Първо, в Йемен има доста сериозна филантропична злополука. Ние самите сме подготвени да помогнем на хората и призоваваме всички, които могат да го създадат, да последват нашия образец “, означи съветският водач.
„ Второ, ние считаме, че най-хубавият метод за разрешаване на тази рецесия е сделка сред страните, които са въвлечени в спора “, продължи Путин. „ Не мога да си спомня редовете от свещения Коран, където се споделя „ Спомнете си милостта на Аллах. Вие в миналото сте били врагове, Аллах е примирил сърцата ви и ви е направил братя “. Трябва да се изхожда точно от това “.
В нощта на 14 септември 10 дрона нападнаха саудитската национална петролна компания Saudi Aramco в източната част на страната. Нападнаха най-голямата нефтена рафинерия в света наоколо до град Абкайк, където живеят доста западни специалисти, както и нефтената рафинерия в региона на Хурайс, където се намира второто по величина нефтено находище на кралството. След офанзивите против тях избухна мощен пожар. Отговорността за това деяние поеха бунтовниците от йеменското придвижване Ансар Аллах (хусити).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР